Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΛΙΟΝ


Την περασμένη Πέμπτη έγινε η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος. Τα θέματα του τέθηκαν από το συνδυασμό "Σύγχρονο Ίλιον" και τον Γιώργο Βερναδάκη ήταν τα ακόλουθα:

Μείωση τελών καθαριότητος κατά 25%. Η πρόταση μας υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά δυστυχώς  οι σύμβουλοι του κ. Ζενέτου καταψήφισαν την πρόταση αδιαφορώντας για τους δημότες που βρίσκονται μέσα στη δύνη της οικονομικής κρίσης, που πλήττει  τους οικονομικά ασθενέστερους. Μέσα σε λίγες εβδομάδες επιδεικνύουν για δεύτερη φορά την αναλγησία τους, καθώς και την προηγούμενη συνεδρίαση δεν αποδέχθηκαν προτάσεις μείωσης των τελών από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  


Δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών. Αδιαφορώντας ακόμα μία φορά για το δικαίωμα των δημοτών να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ταφής ή αποτέφρωσης δεν αποδέχτηκαν την πρόταση. Ειδικά δε, όταν το Νεκροταφείο Ιλίου, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου και οι Δημότες αναγκάζονται να προσφύγουν σε όμορους Δήμους όπως των Αγίων Αναργύρων, η στάση τους  αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά. Καιρός να κοιτάξουμε τις επιθυμίες των Δημοτών και όχι των πολιτικοθρησκευτικών παραγόντων για πελατειακούς και εισπρακτικούς λόγους.

Σε ερώτηση του Γιώργου Βερναδάκη για το κόστος των φωτιστικών του ποδηλατόδρομου, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος απήντησε ότι κάθε φωτιστικό στοιχίζει 2207,20 ευρώ.  Το ποσό είναι υπερβολικό ειδικά αυτή την περίοδο δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Σε ερώτηση του Γιώργου Βερναδάκη, γιατί δεν επιλέχτηκε μια πιο οικονομική λύση, απάντησαν ότι τα συγκεκριμένα φωτιστικά αναδεικνύουν καλλίτερα το έργο. Στα έργα του δήμου όμως θα πρέπει να υπάρχει μία συνέχεια, η ομοιομορφία είναι αυτή που αναδεικνύει και διακοσμεί μια πόλη. Όταν μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα έχουμε τρία διαφορετικά φωτιστικά, τεκμηριώνεται ή όποια ανησυχία μας για την προχειρότητα σχεδιασμού όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου.

Αναπάντητη άφησαν και την ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να μιλούν για προσβασιμότητα τον πεζοδρομίων του Ιλίου όταν η πολιτική τους είναι να φυτεύουν δένδρα στη μέση του πεζοδρομίου καθιστώντας τα απροσπέλαστα από δημότες με κινητικά προβλήματα. Σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για πολλές ανεξήγητες δαπάνες του παρελθόντος.
  
Κλείνοντας σας ενημερώνουμε ότι αναφερθήκαμε και  στο Γραφείο Τύπου του Δήμου το οποίο χρησιμοποιείται για την προβολή της   Δημοκρατικής συνεργασίας, της παράταξης δηλαδή του κ. Ζενέτου, η οποία ως γνωστόν υποστηρίχθηκε από πολιτικές δυνάμεις και άτομα που υποστηρίζουν την πολιτική του μνημονίου. Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη κατευθυνόμενη συκοφαντική δυσφήμιση. Συκοφαντικές και προβοκατόρικες κινήσεις απλά επιβεβαιώνουν ότι ο Δήμος μας νοσεί σε πολλούς τομείς. Σε κάθε περίπτωση να είναι βέβαιοι ότι θα αντικρουσθούν κατάλληλα.