Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

«Κλότσα την μπάλα όχι τη ζωή σου»

Με την ξεκάθαρη θέση, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, για μιαν άλλη στάση ζωής, αγωνιστική, χωρίς εξαρτήσεις, η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ απευθύνεται στους μαθητές και μαθήτριες των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, τους καλεί να συμμετάσχουν με την τάξη ή το σχολείο τους στο τουρνουά πέντε επί πέντε που διοργανώνει. Να αγωνιστούν για: Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά.
«Κλότσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου», είναι ένα από τα συνθήματα του τουρνουά ποδοσφαίρου που θα γίνει τα Σαββατοκύριακα 14 - 15 και 21 - 22 Μάη σε γήπεδα των περιοχών: Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ιλιον, Αγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Α. Λιόσια, Φυλή, Μενίδι. Οι τελικοί αγώνες θα γίνουν στα γήπεδα της Χωράφας στο Περιστέρι.
Ηδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 ομάδες! Για συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Οργανώσεις. Το τουρνουά θα κορυφωθεί με συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων, απονομή κυπέλλου και μεταλλίων.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερής δράσης της ΚΝΕ για ανάδειξη του προβλήματος των ναρκωτικών και της άλλης στάσης ζωής, σταθμοί της οποίας ήταν και τα μαθητικά φεστιβάλ, εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η πρόσφατη καμπάνια στους μαθητές κ.ά. Το τουρνουά φιλοξενείται στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά χρήσης ουσιών. Δίνει ώθηση στο ζήτημα της διεκδίκησης του δικαιώματος στον αθλητισμό για όλους και την έμπρακτη απάντησή της στη λογική της ναρκω-κουλτούρας που επιχειρείται να εξαπλωθεί στη νεολαία και μέσα από τα «αντιαπαγορευτικά» φεστιβάλ που ξεφυτρώνουν σε διάφορες περιοχές.

Περιστέρι: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό στην Ανθούπολη

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό ενός δικυκλιστή συνέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης στην Ανθούπολη στο Περιστέρι, μετά από σύγκρουση...