Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Ζενέτος: Θα επανασυνδέω το ρεύμα με εθελοντές


Αποκαλυπτικός είναι ο δήμαρχος ΙλίουΝίκος Ζενέτος, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, όσον αφορά στο χαράτσι που επιβάλλεται στους πολίτες μέσω ΔΕΗ και τον κίνδυνο που επισείεται για διακοπή του ρεύματος. «Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα», λέει χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Ιλίου έχει καλέσει τους δημότες που δεν έχουν ή δε θέλουν να πληρώσουν να πάνε στο δήμο προκειμένου να τους συμπαρασταθεί νομικά.Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

-«Δεν πληρώνω» το χαράτσι από το Δήμο Ιλίου, κύριε δήμαρχε. Πώς προχωρήσατε εσείς και το δημοτικό συμβούλιο σε μια τέτοια ενέργεια.
Κοιτάξτε, οι καταστάσεις είναι δύσκολες και πολλοί δημότες αλλά και επαγγελματίες του δήμου βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σκοπός μου είναι να τους βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ και αυτό κάνω.
Έχουμε 35.000 ρολόγια της ΔΕΗ στο δήμο μας· όσοι περισσότεροι αντιδράσουν στο χαράτσι και έρθουν στο δήμο για αρωγή τόσο πιο δύσκολο θα γίνει για τη ΔΕΗ να το κόψει.
-Και αν το κόψει; Τι θα κάνει ο Νίκος Ζενέτος;
Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα. Δεν μπορώ να δώσω αυτήν την εντολή σε μια υπηρεσία του δήμου γιατί είναι παράνομο, ωστόσο μπορώ να το πω σε έναν εθελοντή να το κάνει.
-Δεν είναι και αυτό παράνομο; Την ιδιότητα του δημάρχου την έχετε όλο το 24ωρο...
Και λοιπόν;
-Ρωτώ αν είναι έκνομη και αυτή η ενέργεια σας μέσω των εθελοντών.
Δεν είναι. Άλλο να δίνεις σε έναν κρατικό υπάλληλο την εντολή και άλλο σε έναν απλό πολίτη.
Και να σας πω και κάτι άλλο;
-Παρακαλώ...
Όπως σας είπα σκοπός μου είναι να βοηθώ τους δημότες μου. Κάτι ανάλογο, ανθρώπινο, έκανα και σε φοιτητές που προέρχονται από πολύτεκνη οικογένεια και ζουν σε μια χαμοκέλα. Τους έκοψαν το νερό και πήγα και το επανασυνέδεσα, παίρνοντας νερό από την παροχή γειτονικού σχολείου. Πιστεύω ότι κάθε δήμαρχος που σκέπτεται τους δημότες του πρέπει να ενεργεί ανάλογα...


Τα μικρότερα καρπούζια του κόσμου

Στη ζωή μας όλα τα αντικείμενα τείνουν να γίνονται όλο και μικρότερα. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται φυσιολογικό όταν μιλάμε για κινητά τηλέφων...