Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κ.Χατζηδάκης: «Η Δυτική Αθήνα χρειάζεται το Πάρκο Τρίτση»

 Την έλλειψη γενικού και σταθερού σχεδίου αξιοποίησης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β. Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης.

O κ. Χατζηδάκης περιγράφει τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πάρκο και αναδεικνύει την αδυναμία της Πολιτείας να αποδείξει ότι είναι σε θέση να συντηρεί με την απαιτούμενη επάρκεια τέτοιες εκτάσεις.

Tην ίδια ώρα, ζητά να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν υπάρχει συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης αντιμετώπισης των προβλημάτων του Πάρκου, για την οικονομική του υποστήριξη από εδώ και πέρα, αλλά και για τα νέα δεδομένα ως προς τα ανθρώπινο δυναμικό του ενόψει της εφαρμογής του προγράμματος συγχωνεύσεων Οργανισμών και της ίδρυσης του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης υπενθυμίζει πως το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", με έκταση πάνω από 1000 στρέμματα στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων-Καματερού, είναι ένα από τα σημαντικότερα στον αστικό ιστό τόσο του Λεκανοπεδίου Αττικής, όσο και της χώρας μας.

Τονίζει δε, πως οι πολύ κακές συνθήκες ασφαλείας, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, η χρήση ναρκωτικών, οι ελλιπείς υποδομές ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και συντήρησης παλιών κτιρίων, το άστατο καθεστώς χρήσεων γης και εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, η μηδαμινή σήμανση και η σχεδόν ανύπαρκτη εγκατάσταση μέσων πυρασφάλειας υποδεικνύονται από εργαζομένους, επισκέπτες, μέσα ενημέρωσης, αλλά και ομάδες πρωτοβουλίας που έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά, ως τα κυριότερα προβλήματα του Πάρκου.


Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ