Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Σωθήκαμε...

Με σημαντικότατες απώλειες για τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και με την απώλεια της δεδηλωμένης για το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έληξε η βασανιστική διαδικασία ψήφισης του νέου Μνημονίου, του νόμου για το PSI και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνολικά 199 βουλευτές υπερψήφισαν το Μνημόνιο και 74 το καταψήφισαν. Συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας 278 βουλευτές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ 22 βουλευτές. Όσους καταψήφισαν, όσους απείχαν της ψηφοφορίας και όσους δήλωσαν παρών. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσης πως στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχουν και όσοι βουλευτές καταψήφισαν το άρθρο 1 του Νομοσχεδίου.


Ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε συνολικά 20 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε του Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη οι οποίοι και υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο.


H ψηφοφορία της ντροπής

Εν μέσω κοινωνικής θύελλας αντιδράσεων, επεισοδίων, λεηλασιών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, ψηφίστηκε το Μνημόνιο.

Πιο συγκεκριμένα, επί συνόλου 278 βουλευτών, υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών επί της αρχής ψήφισαν 199 (κατά: 74, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 1 ψήφισαν 190 βουλευτές (κατά: 83, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 2 ψήφισαν 201 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 3)

Υπέρ του άρθρου 3 ψήφισαν 199 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 5)

Υπέρ του άρθρου 4 ψήφισαν 202 βουλευτές (κατά: 74, παρών: 2)


ΠΑΣΟΚ

Εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τίθενται οι βουλευτές: Σπ.Κουβέλης, Α.Βαγενά, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Λ.Κατσέλη, Β.Παπανδρέου, Λ.Μίχος, Μ.Κυριακοπούλου, Α.Τριανταφυλλόπουλος, Β.Τόγιας, Γ.Κασάς, Χ.Καστανίδης, Κ.Τεκτονίδου, Χρ.Κατσούρας, Γ.Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστατίδης, Αλ.Αθανασιάδης, Γ.Παπαμανώλης. Οδ.Βουδούρης, Τσ.Μαντατζή, Ηλ.Θεοδωρίδης, Γ.Αμιρίδης και Χρ.Μαγκούφης.

ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τους βουλευτές: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρη Σταμάτη, Κώστα Παπασιώζο, Γιώργο Βλάχο, Μιχάλη Γιαννάκη,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτη Τζίμα, Κώστα Μαρκόπουλο, Κώστα Γκιουλέκα, Ζήση Τζηκαλάγια, Χρήστο Ζώη, Σπύρο Γαληνό, Παναγιώτη Μελά, Γιώργο Καρασμάνη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Αναστάσιο Καρυπίδη, Μαρία Κόλια, Γιώργο Βαγιωνά, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Δερμετζόπουλο Αλέξανδρο και Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τους παραπάνω Βουλευτές καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας».

ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης διέγραψε τους δύο βουλευτές που ψήφισαν ναι, δηλαδή τους -ολίγων μηνών- υπουργούς κ.κ. Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη.


Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής

Υψηλοί τόνοι, ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις πρωτοφανείς, συνεχείς διακοπές, πνεύματα οξυμένα που έφθασαν και σε ακραίες συμπεριφορές χαρακτήρισαν την πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος εκσφενδόνισε στα υπουργικά έδρανα όπου βρισκόταν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και υπεραμυνόταν για τον χαρακτήρα του επείγοντος της διαδικασίας των 700 σελίδων νομοσχέδιο.

Μάταια και για αρκετή ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία από όλες τις πτέρυγες. Βουλευτές από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ανεξάρτητοι Πάνος Καμένος και Βαγγέλης Παπαχρήστος, κατηγορούσαν τον κ Βενιζέλο ότι εκβιάζει και ψεύδεται. «Η εικόνα του κυρίου Μαυρίκου θα κάνει το γύρο του κόσμου. Η πράξη αυτή σήμερα εξευτελίζει τη χώρα την εκθέτει σε κίνδυνο. Ασκείτε βία, τραμπουκίζετε. είναι απαράδεκτη η στάση σας», ήταν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου.


Πηγή: zougla.gr

Τελικά αποτελέσματα πινάκων αξιολόγησης και μοριοδότησης αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ιλίου για το σχολικό έτος 2018 - 2019

Αναρτήθηκαν τα  τελικά αποτελέσματα  των πινάκων αξιολόγησης και μοριοδότησης αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφο...