Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα σχετικά με το νέο μνημόνιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 23.02.2012, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το νέο μνημόνιο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου καταγγέλλει το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης και της τρόικας που φέρνει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Ένα στόχο έχει: την προστασία των κερδών των μονοπωλίων, εντός και εκτός της Ελλάδας. Ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειες τους δεν έχουν την ελάχιστη ευθύνη για τη διαμόρφωση και διόγκωση του δημοσίου χρέους, έχουν μπει στο τούνελ της κόλασης.

Το δημόσιο χρέος γεννήθηκε από την οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων στην Ελλάδα, στην ΕΕ, παγκόσμια. Διογκώθηκε γιατί έθρεψε κέρδη βιομηχανικών, τραπεζικών, εφοπλιστικών και άλλων μονοπωλίων.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι μέρες ενός βάναυσου και ανελέητου βομβαρδισμού του λαού με δεκάδες νόμους και υπουργικές αποφάσεις. Ο λαός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Οφείλει να απορρίψει τους ωμούς εκβιασμούς και τα ιδεολογήματα των κομμάτων της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Ο ελληνικός λαός έχει μοναδικό όπλο του την πάλη ενάντια στους καπιταλιστές και τις συμφωνίες τους, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη διεθνή αγορά κεφαλαίου.

Ο δρόμος της πάλης στην προοπτική ανατροπής της οικονομικής κυριαρχίας και πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου είναι ο μόνος δρόμος για να αναχαιτίσει τη νέα επίθεση φτώχειας που του επιφυλάσσουν».

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
Στον Τοπικό Τύπο
Στο Internet

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Κουκουβίνος Δημήτριος