Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για προσλήψεις εποχικού προσωπικού



Υπέρ της πρόσληψης 1500 ατόμων προκειμένου να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες εποχικού προσωπικού προκειμένου να εκτελεστεί έγκαιρα και σωστά το πρόγραμμα δακοκτονίας, γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου Επικρατείας.

Ειδικότερα, η επιτροπή του ΣτΕ κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης άναψε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 75 ατόμων κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ή τεχνολογικής εκπαίδευσης αν υπάρχει έλλειψη) για χρονικό διάστημα 4,5 μηνών αλλά και για την πρόσληψη 1.425 ατόμων υποχρεωτικής εκπαίδευσης με διάστημα εργασίας 6,5 μηνών.

Ακόμη, η επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε την πρόσληψη 270 ατόμων για οκτώ μήνες στην «Αγροτική Βιομηχανία Ηπείρου-Δωδώνη Α.Ε.», προκειμένου να καλυφθούν για αυξημένες ανάγκες λόγω της εποχικότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος, 41 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο, 32 ατόμων για καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση παιδιών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, 30 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος, 23 ατόμων για δύο μήνες στο Ίλιον για αθλητικό camp του Δήμου και 9 ατόμων για τις ανάγκες παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Επίσης, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του ΣτΕ επετράπη στο Δημοτικό Ίδρυμα «Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων» η σύναψη 48 συμβάσεων μίσθωσης έργου από 1.7.2012 μέχρι 30.6.2013 για τις ανάγκες προγραμμάτων βοήθειας ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, παροχής σίτισης, ενδυμάτων σε οικονομικά αδύνατους, λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου-κοινωνικού παντοπωλείου κ.λπ.

Ακόμη, επετράπη η πρόσληψη επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού 6 ατόμων για επείγουσες ανάγκες του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Εύβοιας, Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας και παράλληλα δόθηκε παράταση στις συμβάσεις δύο υπαλλήλων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία «Σκυλίτσειο» Χίου και «Αγ. Παντελεήμων» Νίκαιας-Πειραιά.

Τέλος, η επιτροπή ΣτΕ έδωσε άδεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δημοσιευθούν άμεσα προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να καλυφθούν με μετατάξεις ή αποσπάσεις θέσεις προσωπικού για την υπηρεσία ασύλου και την αρχή προσφυγών.

www.kathimerini.gr