Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΘΛΗΤΙΚΟ CAMP ΚΝΕ

Στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, θα πραγματοποιηθεί Αθλητικό Camp της ΚΝΕ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, από τις 8 μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη για νέους και νέες, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες.
Οι δραστηριότητες του Aθλητικού Camp έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητα που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες.
Καλούμε τους νέους να πάρουν μέρος στο Αθλητικό Camp, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειες της στη ζωή των νέων -αδιέξοδα, ανασφάλεια, ατέλειωτο κυνήγι για το μεροκάματο, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, εμπορευματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, υποβάθμιση σχολικού και σωματειακού αθλητισμού κ.λπ.- στερούν το δικαίωμα στην άθληση μετατρέποντάς το σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.
Να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, στο σωματείο και στη γειτονιά.


Δραστηριότητες
  • Σάββατο 08 Σεπτέμβρη, 19.00: Ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά.
  • Σάββατο 08 Σεπτέμβρη- Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Μπάσκετ «3 on 3» (ηλικίες άνω των 13 ετών).
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη - Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: Τουρνουά Σκάκι (Σιμουλτάνε - Μπλιτς).
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 18.00: Σεμινάριο γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα (Τζούντο - Τάε Κβον Ντο) από διακεκριμένους αθλητές και προπονητές.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 18.00: Σεμινάριο γνωριμίας με τα αθλήματα του στίβου.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 10.30: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ ενάντια στα ναρκωτικά (Σημείο εκκίνησης Πλατεία Ιλίου).
Διαλέξεις - συζητήσεις με θέμα «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, 19.00: Οφέλη της Ασκησης σε Νεανικούς πληθυσμούς.
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 19.00: Ασκηση σε πληθυσμούς με Προβλήματα υγείας.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, 19.00: Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός - Δικαίωμα και Ανάγκη.

Για τα τουρνουά μπάσκετ και σκάκι, τον ποδηλατικό γύρο και τον αγώνα δρόμου 5 χλμ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχέςστα e-mail: kne@kne.gr, mail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο 6987706814.


ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ