Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Θέμα συγκοινωνιακής σύνδεσης του Ιλίου με τους νέους σταθμούς του μετρό βάζει ο δήμοςΜε επιστολή του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, τονίζει την αναγκαιότητα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νέων σταθμών Μετρό στο Περιστέρι με το κέντρο του δήμου Ιλίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προβλέπει μια γραμμή express με τρεις (3) ενδιάμεσες στάσεις, από τους νέους σταθμούς Μετρό μέχρι την πλατεία Γ. Γεννηματά, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ιλίου, με συχνότητα δρομολογίων 5΄ με 7΄ λεπτά για τις ώρες αιχμής.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Ιλίου δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Μέχρι να έρθει το Μετρό στο Ίλιον, θεωρούμε απαραίτητη τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με τους νέους σταθμούς Μετρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη πια, να περιορίσουμε τη χρήση των ΙΧ και να προωθήσουμε άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως τα ΜΜΜ και τα ποδήλατα. Γεγονός που προϋποθέτει κατάλληλες υποδομές. Από την πλευρά μας επεκτείνουμε διαρκώς το δίκτυο των ποδηλατόδρομων στο Ίλιον, που έχει πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της περιοχής προς όφελος των πολιτών». 
 
Πηγή: http://www.attikipress.gr/

Συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στο Let's do it Greece 2018

Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε και φέτος στην μεγάλη εθελοντική δράση « Let’s do it Greece» , μαζί με πολλούς εθελοντές και εργαζόμενους της ...