Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η Ελλάδα στον Γύψο!

Η κατάμαυρη  οθόνη της EΡΤ στις 11:30 το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013, επικυρώνει και τυπικά την μετατροπή του πολιτεύματος της χώρας σε χούντα, που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η μαζική απόλυση περίπου 2700 εργαζομένων, είναι μόνο η αρχή.
Με την υπογραφή των 21 συνταγματαρχών ( Παπούλιας – Σαμαράς – Υπουργοί ), δίνεται η δυνατότητα στον κάθε υπουργό να καταργεί, να συγχωνεύει, να κλείνει σε μια νύχτα οποιοδήποτε οργανισμό επιθυμεί.
Υπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος της δημοκρατίας, της ενημέρωσης και του πολιτισμού είναι και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αν δεν συμφωνούν με αυτό το πραξικόπημα, να αποσύρουν άμεσα την στήριξη τους στην κυβέρνηση. Αλλιώς θα είναι το ίδιο ένοχοι και υπόλογοι στον ελληνικό λαό.
Η τρόικα εσωτερικού και τα τσιράκια της, ενεργοποιούν για ακόμα μια φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Εχτές ήταν οι «τεμπέληδες» καθηγητές, σήμερα οι «χαραμοφάηδες» της ΕΡΤ, αύριο όλη η κοινωνία.  
Το κλείσιμο της ΕΡΤ, ας γίνει η αφορμή, η σπίθα, για το ξεκίνημα ενός παλλαϊκού, ανυποχώρητου αγώνα μέχρι να ρίξουμε την χούντα. Δεν χρειάζονται απλώς λόγια και δηλώσεις συμπαράστασης, αλλά συμμετοχή και πράξεις μέχρι να τους διώξουμε.
Όλα τα κόμματα, οι οργανώσεις, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και όλοι οι συνδικαλιστικοί και λοιποί φορείς πρέπει να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το ξεκίνημα ενός τέτοιου αγώνα. Αυτή την φορά, δεν είναι «απλά» μια απεργία, «απλά» κάποιο αίτημα. Αυτή τη φορά, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ρωτάμε αν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις. Αυτή την φορά, ξεκινάει πέρα από κάθε αμφιβολία η εγκαθίδρυση μιας χούντας. Και όταν έχεις χούντα, μόνο ένας δρόμος υπάρχει.
Αγώνας για την ανατροπή της!

Κάτω η χούντα!
Όλοι/ες στην ΕΡΤ!
Συμμετοχή σε οποιαδήποτε κίνηση συμπαράστασης-αλληλεγγύης-αγώνα!
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ