Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου στη Γερμανία

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius: «Different cultures on European stage»
(To 4o Λύκειο Ιλίου στην Γερμανία)
Πραγματοποιήθηκε από 3 έως και 8 Νοεμβρίου 2013, στη Γερμανία (στην πόλη Brakel – Nordrhein-Westfalen) η πρώτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας σχολείων (Comenius) με τον τίτλο «Different cultures on European Stage».

Για μια εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία – Φινλανδία – Πολωνία- Ιταλία – Ρουμανία – Βουλγαρία και Ελλάδα) συναντήθηκαν σε μια μαγευτική επαρχιακή πόλη, το Brakel, φιλοξενούμενοι από το Gymnasium Brede.

Η συνάντηση άνοιξε τον κύκλο μιας διετούς συνεργασίας (2013 – 2015) ανάμεσα σε επτά σχολεία με κεντρικό άξονα το θέατρο στην εκπαίδευση.

Στο πρόγραμμα αυτό από ελληνικής πλευράς συμμετέχει το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, το οποίο εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση με 4 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικούς.

Τα θέματα της συνάντησης είχαν περισσότερο οργανωτικό χαρακτήρα, αλλά παράλληλα, και χάρη στην εξαιρετική δουλειά των Γερμανών διοργανωτών, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα θεάτρου, να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του γερμανικού σχολείου, αλλά και να επισκεφθούν αρκετά άλλα μέρη μαθητικού και θεατρικού ενδιαφέροντος.

Αξιοσημείωτο αποτέλεσμα της πρώτης αυτής συνάντησης είναι οι ισχυροί δεσμοί φιλίας που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε μαθητές και εκπ/κούς και των επτά σχολείων, πράγμα που δηλώνει τη σημαντική επιτυχία που έχει μέχρι τώρα το πρόγραμμα. 


Η επόμενη συνάντηση ορίσθηκε να γίνει στη Νάπολη της Ιταλίας τον προσεχή Φεβρουάριο.