Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κινητοποίηση μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Ιλίου (Photos+Videos)

Πορεία και διαμαρτυρία στο Δημαρχείου Ιλίου πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ιλίου.

Οι μαθητές απαίτησαν να επιστρέψουν στα σχολεία τους οι καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, προβάλλοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στο νέο νόμο για το λύκειο που προβλέπει μεταξύ άλλων το 4ο έτος μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τα αφεντικά.

Να ανοίξουν πάλι οι 2 ειδικότητες που έκλεισε απ΄τα ΕΠΑΛ του Ιλίου η Κυβέρνηση.

Ακόμα απαίτησαν να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους δωρεάν από το κράτος καθώς τώρα  οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν εισιτήρια για τη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία.

Τέλος, ζήτησαν επίσης να καθιερωθεί δωρεάν γεύμα στα σχολεία με την ευθύνη των δήμων για όλους τους μαθητές. [Με άμεση προτεραιότητα στους μαθητές λόγω της οικονομικής κατάστασής τους, που έχουν ανάγκη το πρόγευμα αυτό - Ο δήμαρχος ανέφερε στην αντιπροσωπεία των μαθητών που συνομίλησε μαζί του, ότι είναι οικονομικά αδύνατο να διαθέσει γεύμα για όλους τους μαθητές, αλλά δεσμεύτηκε άμεσα στην διάθεση του (διακριτικά) σε όσους το έχουν άμεση ανάγκη.]

Αντιπροσωπεία των μαθητών του σχολείου συνομίλησε με τον δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο για να αναφέρουν τα αιτήματά τους, παρουσία και της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου κ. Σταυρούλα Τσίτσου, με τον δήμαρχο να τους διαβεβαιώνει ότι θα υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μαθητών που είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου (βλ. παραπάνω)


* Videos απ'την σημερινή κινητοποίηση των μαθητών.



Συνέντευξη στο Ilion-News απ'την Δημοτική Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιλίου,
 κ. Τσίτσου Σταυρούλας.


Το νέο ραντεβού δόθηκε για αύριο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία της Αθήνας.