Βίλα Κωνσταντινίδη: Ένα στολίδι που κινδυνεύει


Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που έχει αφεθεί στην τύχη του και ρημάζει. Αν και ανήκει εδώ και πολλά χρόνια στο Δήμο Ιλίου  παραμένει ξεχασμένο, ασυντήρητο και καταρρέει. Υπέροχος είναι επίσης ο καταπράσινος χώρος, με δένδρα και φυτά, που περιβάλλει το αρχοντικό.

Υποσχέσεις για την αποκατάστασή του, την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου και την απόδοσή του στους κατοίκους του Ιλίου και της περιοχής έχουν δοθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν από τη διοίκηση του δήμου. Στην πράξη όμως αποδεικνύεται η πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία από την πλευρά της διοίκησης, με την ελλιπή περίφραξη, τη στέγη και τις ανάγλυφες παραστάσεις και τα μοτίβα να καταστρέφονται και τους σοβάδες των πετρόκτιστων τοίχων να καταρρέουν.

Αποκορύφωμα της αδιαφορίας του δήμου αποτελεί η ανέγερση, εμπρός από το διατηρητέο κτίριο του αρχοντικού, εγκαταλελειμμένου σκελετού οικοδομής (της οποίας η διοίκηση οφείλει να ελέγξει  τη νομιμότητα), που προσβάλλει το χώρο με την αισθητική και τον όγκο της. Ο δήμος αντί να  φροντίσει την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου και παράλληλα να αποτρέψει την ανοικοδόμηση του εκτρώματος από μπετό, σιωπά και απαξιώνει ακόμα και την ύπαρξη του πανέμορφου αρχοντικού.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΛΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ
ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Share on Google Plus

About admin

Για αναδημοσίευση άρθρων είναι απαραίτητη η αναφορά πηγής - Τμήμα Ειδήσεων ILION-NEWS.
    Blogger Comment