Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Καταγγελία ΑΣΙ - Το προεκλογικό καρναβάλι μόλις ξεκίνησε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/01/2014, η Δημοτική Αρχή (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με τη συναίνεση των δημοτικών συμβούλων της Ν.Δ. ψήφισαν κονδύλι 47.970 € για 9 πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου οι περισσότερες θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των αποκριών! Μάλιστα, οι πόροι δεν προέρχονται από ΕΣΠΑ ή από κάποιο ευρωπαϊκό κονδύλι ή συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, αλλά από ιδίους πόρους, δηλαδή από τους δημοτικούς φόρους που όλοι εμείς καταβάλλουμε!

Αυτή την περίοδο ένα μεγάλο ποσό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε κοινωνικές ανάγκες. Να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πολιτών και όχι των μεσαζόντων εταιρειών. Δηλαδή δεν μπορεί να δαπανάς 47.970 € για 9 εκδηλώσεις σε έναν μήνα και να προϋπολογίζεις μόνο 70.000 € (πλέον φπα) για σίτιση των μαθητών για ένα ολόκληρο χρόνο! Το βασικό ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι:

  • Γιατί η Διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να δαπανηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό όταν είχε και άλλες επιλογές; Οι επιλογές που είχε και τις είχαμε υποδείξει είτε με τη μορφή ερωτήσεων είτε τοποθετήσεων ήταν οι παρακάτω:

  • Γιατί επιμένει τόσα χρόνια στην ενοικίαση ηχητικού εξοπλισμού που τον έχουμε χιλιοπληρώσει αντί να αγοράσει έναν πάγιο ηχητικό εξοπλισμό;

  • Γιατί δεν επέλεξε να στηρίξει και να αναδείξει την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία; Γιατί δεν ανέδειξε τους μαθητές από το Μουσικό Γυμνάσιο και Μουσικό Λύκειο Ιλίου; Γιατί δεν στήριξε υπαρκτά ντόπια ερασιτεχνικά μουσικά και θεατρικά σχήματα;

  • Γιατί προτίμησε να συνεργαστεί με managers και εταιρείες; Και μάλιστα με 2 διαφορετικές εταιρείες όπου πίσω από αυτές είναι το ίδιο πρόσωπο; Ποιος εν τέλει ωφελείται από αυτές τις επιλογές;

Η ειρωνική απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι η αντιπολίτευση θεσμικά πρέπει να στηρίζει το έργο της Διοίκησης!

Η υπεροψία και αλαζονεία εκφρασμένη στο ίδιο πρόσωπο. Στο πρόσωπο του κου Ζενέτου. Αυτά όμως τα πρόσωπα όσο και αν θέλουν τώρα να πλασαριστούν ως ακομμάτιστα - υπερκομματικά ή ανεξάρτητα, δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι τα ίδια πρόσωπα που υποστηρίχτηκαν, υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να εκφράζουν τη σάπια πολιτική και τις πολιτικές δυνάμεις που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή και την κοινωνία στην εξαθλίωση. Είναι τα ίδια πρόσωπα που έστρωναν κόκκινα χαλιά για να έρθει ο κάθε λογής- υποτελής πρωθυπουργός.

Φαίνεται πως το προεκλογικό καρναβάλι ξεκίνησε και η Δημοτική Αρχή ανέβηκε ήδη στο άρμα του καρνάβαλου! Η δημοτική μας κίνηση θα αποκαλύπτει και θα ενημερώνει για αυτά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!


ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ