Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΙ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Μια κεραία μπορεί να μπει από ελάχιστους «ανθρώπους» - μπορεί όμως να κατέβει από ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
·         Όχι στα κέρδη από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εις βάρος της υγείας μας.
ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ;
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ!
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ!...

Στον Δήμο μας έχουμε από 20-40 περίπου κεραίες (ανάλογα με ποια λίστα διαβάζουμε και μάλλον έχει χαθεί το μέτρημα…),  αριθμός που κρίνεται από ειδικούς αρκετά μεγάλος!! Βομβαρδιζόμαστε από όλα τα σημεία ταυτόχρονα κι ας ισχυρίζονται ότι όλες οι κεραίες «εκπέμπουν εντός ορίων»!. Η Δημοτική Αρχή δεν φτάνει μόνο φραστικά να συμπαραστέκεται, με έκδοση ψηφίσματος αλλά και έμπρακτα. Δηλαδή η Δημοτική Αρχή χρειάζεται να υπερβεί τα θεσμικά πλαίσια και να προστατεύσει την υγεία των παιδιών μας και της γειτονιάς μας. Αν δεν το κάνει, θα το κάνουμε όλοι εμείς! Μπορούμε!         

 Επιπτώσεις:

Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Αυτό αναφέρεται σε εκατοντάδες σχετικές μελέτες έγκριτων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα στην υγεία ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού που εκτίθεται στην ακτινοβολία θα εκδηλωθούν ύστερα από 10 με 15 χρόνια. Η πρώτη επίσημη έρευνα που μιλά για αυξημένο κίνδυνο όγκων εγκεφάλου δημοσιεύτηκε στις 7/1/2009 και έρχεται από την φινλανδική κυβέρνηση.

  Όρια Ασφαλείας

Τα «νόμιμα» όρια «ασφαλούς ακτινοβολίας» στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια άλλων χωρών: στην Αυστρία είναι 0,2 V/m (βολτ ανά μέτρο), στη Γαλλία 2 V/m,στη Ρωσία 1 V/m, στο Βέλγιο 3 V/m, στη Βουλγαρία 6V/m, στην Κίνα 6 V/m, στην Ελβετία 4-6 V/m.

Στην Ελλάδα τα «νόμιμα» όρια είναι 22-33 V/m(!!!) Αυτό δεν σημαίνει ότι οι έλληνες είναι πιο ανθεκτικοί… αλλά ότι οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα νομοθετούν με κριτήριο τα συμφέροντα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες επιβάλουν τα όρια που τις βολεύουν και λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Μπορούμε όλοι μαζί

Να ξηλώσουμε  άμεσα όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, παράνομες και «νόμιμες» που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από σχολικές μονάδες. Είτε παράνομη είτε νόμιμη την ίδια βλάβη προκαλεί. Είμαστε νομιμοποιημένοι στη συνείδηση όλων μας για να ξηλώσουμε μία κεραία! 

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 20:00 παρεμβαίνουμε με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο Ιλίου για να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την οδό Δήμητρος 4, πλησίον του συγκροτήματος σχολείων
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ