Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση της ΣΥΡΑ για το κλείσιμο των δομών του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ

Η οικονομική, κοινωνική, ανθρωπιστική κρίση δεν έχει τελειωμό.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της λιτότητας προχωρούν με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο στο κλείσιμο των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ).

Καταργούν ένα θεσμό 80 ετών που παρά τα προβλήματά του αποτελούσε ένα στήριγμα για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους και τα φτωχά, λαϊκά στρώματα.

Ασπίδα προστασίας από ιατρούς, υγειονομικούς, πολίτες, συλλογικότητες, λαϊκές επιτροπές, δημοτικές παρατάξεις, δήμους και πολιτικά κόμματα στήνεται σε όλη τη χώρα για να μη μείνει κανένας πολίτης χωρίς φάρμακα, ιατρούς και στοιχειώδη περίθαλψη.

  • Απαιτούμε την ανάκληση και μη εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου κατάργησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα.
  • Διεκδικούμε την επαναλειτουργία, ανασυγκρότηση και αναβάθμιση όλων των δομών υγείας, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ.
  • Επιδιώκουμε την ίδρυση διαδημοτικού κέντρου υγείας αστικού τύπου με 24ωρη λειτουργία για κάλυψη των αναγκών της περιοχής.


Δημοτική Παράταξη Ιλίου,

Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης

Συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στο Let's do it Greece 2018

Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε και φέτος στην μεγάλη εθελοντική δράση « Let’s do it Greece» , μαζί με πολλούς εθελοντές και εργαζόμενους της ...