Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Μια νέα κεραία έκανε την εμφάνισή της στην οδό Δήμητρας

Μια νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας (Vodafone) έκανε την εμφάνισή της πριν λίγες μέρες σε πολυκατοικία στην οδό Δήμητρας στην γειτονιά της Αλαμάνας, απέναντι απ'το 9ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο.

Οι κάτοικοι κι οι μαθητές των σχολείων με συνεχείς συνελεύσεις, συλλογή υπογραφών, κινητοποιήσεις και συχνές παραστάσεις στο Δημαρχείο, ζητούν την απομάκρυνση της κεραίας απ' την γειτονιά τους.

Παρά την ομόφωνη στήριξη απ'το Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη, ο Δήμος πέρα απ'τις "νόμιμες" μετρήσεις που έκανε, δεν είναι πουθενά.


Πηγή: http://antikeraies-ilion.blogspot.gr/* ΣΧΟΛΙΟ ILION-NEWS:
Σαν Ilion-News δημοσιεύουμε και υποστηρίζουμε τον αγώνα των πολιτών της περιοχής ενάντια στις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που κάθε τρεις και λίγο ξεφυτρώνουν σε κάθε σημείο του δήμου μας, τον οποίο έχουν μετατρέψει σε ένα ατελείωτο πάρκο κεραιών νόμιμων και μη και ζητάμε αυτούς φορείς της εξουσίας τοπικούς και μη, να παλέψουν για να αλλάξουν την πολιτική για το πως και που τοποθετούνται κι αδειοδοτούνται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μπορεί η Περιφέρεια να είναι αυτή που αδειοδοτεί τις κεραίες αυτές, θα θέλαμε όμως ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς και άτομα που έχουν ανάλογη εμπειρία και γνώση, να βρουν εναλλακτική λύση πάνω στο ζήτημα κεραιών, (να μην έχουν άδεια οι ιδιώτες να κατέχουν κεραίες μιας κι εκεί παίζονται οικονομικά συμφέροντα, τοποθέτηση μικροκεραιών σε φανάρια πχ ώστε να εκπέμπουν από ελάχιστη ως μηδαμινή ακτινοβολία κτλ) γιατί προφανώς και δεν είμαστε κατά της εξέλιξης της τεχνολογίας, όμως, δεν πρέπει να εξυπηρετούμε εμείς την τεχνολογία αλλά αυτή εμάς.

Επίσης πρέπει να γίνονται συχνές καμπάνιες στα σχολεία για τις επιδράσεις που έχει η συχνή χρήση των κινητών κυρίως στα παιδιά κι όχι μόνο, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις απ'την αλόγιστη χρήση της κινητής τηλεφωνίας.

Συμμετοχή του Δήμου Ιλίου στο Let's do it Greece 2018

Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε και φέτος στην μεγάλη εθελοντική δράση « Let’s do it Greece» , μαζί με πολλούς εθελοντές και εργαζόμενους της ...