Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΑΣΙ για τις δημοτικές εκλογές


Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, η ανεξάρτητη, δημοκρατική, κινηματική και αγωνιστική αυτοδιοικητική κίνηση του δήμου Ιλίου, ανακοινώνει επίσημα την κάθοδό του στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου με υποψήφιο δήμαρχο τον Πάνο Κουτσιανά.

Μετά και την τελευταία γενική συνέλευση της κίνησης έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι το κάλεσμα για συμπόρευση που είχε απευθύνει ήδη από τις 10 Νοεμβρίου 2013 βρήκε πρόσφορο έδαφος στις κινηματικές και κοινωνικές δυνάμεις του δήμου μας που στηρίζουν τη δράση του και τις προκαταρκτικές θέσεις του όπως έχουν ήδη δημόσια εκφραστεί.


Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου ήταν και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή πότε διαδηλώνοντας και πότε οργανώνοντας εστίες αντίστασης σε κάθε γειτονιά: για τις αυξήσεις εισιτηρίων, τα διόδια, τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της Δ.Ε.Η., τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων, την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου Τρίτση. Ήταν δίπλα σε κάθε θύμα της τρομοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης και υπήρξε η μόνη υπολογίσιμη και κινηματική αντιπολίτευση στο μνημονιακό καθεστώς Ζενέτου.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου δίνει τη μάχη στην αυτοδιοίκηση από το 2002 με θέσεις και αρχές αταλάντευτες που βασίζονται στον ανθρωπισμό, τους άμεσους δημοκρατικούς θεσμούς και την αλληλεγγύη. Καταδίκασε από την πρώτη ημέρα τα αντισυνταγματικά μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, τον Καλλικράτη και την εν γένει κυβερνητική προσπάθεια να αποδοθεί κάθε δραστηριότητα των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα ξένων και ντόπιων μεγαλοεργολάβων υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας και του εκπροσώπου της στη χώρα μας, υφυπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων της κυβέρνησης Μέρκελ έως το Δεκέμβριο του 2013 και πλέον υφυπουργού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης, του  Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Για το Αριστερό Σχήμα Ιλίου η ανατροπή των κεντρικών και τοπικών εκφραστών του Μνημονίου και η ρήξη με την Τρόικα, αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση όλων μας.

Με μόνο γνώμονα να γίνει ο δήμος το βασικό μετερίζι δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για κάθε πολίτη, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου απευθύνεται σε όλες και όλους ζητώντας τη στήριξή τους στην προσπάθειά του για αλλαγή και ανατροπή της σημερινής διοίκησης. Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου συγκροτεί το ψηφοδέλτιό του αποκλειστικά από έντιμους, λαϊκούς και άφθαρτους συμπολίτες μας, που δεν έχουν εμπλακεί με το μνημονιακό καθεστώς Ζενέτου και το σάπιο πολιτικό σύστημα που αυτό εκφράζει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΑΣΙ, Πάνος Κουτσιανάς