Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών - Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Σε απόσυρση της διάταξης, που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στους μετανάστες προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, στη σχετική τροπολογία που έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παραμείνει μόνο η διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοιδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου).

Οι λόγοι της απόσυρσης έχουν να κάνουν κυρίως με τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος να καταψηφιστεί συνολικά η τροπολογία και κυρίως οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών ανάγκασαν την ηγεσία ου υπουργείου σε ελιγμό.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες η διάταξη θα βελτιωθεί και θα επανακατατεθεί αύριο σε άλλο νομοσχέδιο καθώς για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ