Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αλληλέγγυα Πόλη: Τέρμα η ασυδοσία στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Ίλιον!

Η μαζική και αγωνιστική παρέμβαση δεκάδων συμπολιτών μας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαδέχθηκε την πανηγυρική αθώωση του οδηγού του γερανού που είχε ανεβάσει τους τρεις δημοτικούς συμβούλους μας για να ξηλώσουν τα καλώδια από τις κεραίες της Vodafone στην οδό Δήμητρας.
Μετά τον εκτεταμένο διάλογο και υπό τη πίεση των κατοίκων, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να ψηφίσει την πρόταση της “Αλληλέγγυας Πόλης” για προ-έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε νέας άδειας για εγκατάσταση κεραίας στα όρια του Δήμου Ιλίου. Σύμφωνα με την απόφαση, πριν την αδειοδότηση οποιασδήποτε εγκατάστασης στα όρια του δήμου, θα προηγείται έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι περιβαλλοντολογικές και χωροταξικές μελέτες που αφορούν στις επιπτώσεις της ύπαρξης κεραιών στην περιοχή.
Την πρόταση, η οποία κατατέθηκε για δεύτερη φορά, έφερε ο σύμβουλος της δημοτικής μας κίνησης, Χρήστος Μπατσής, και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υγεία και τον τόπο μας, μέχρι την απομάκρυνση και της τελευταίας παράνομης κεραίας που απειλεί τις ζωές μας!