Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Απ'το Ίλιον η δημιουργός που έφτιαξε το "καραβάκι" ένα απ'τα τρία υποψήφια για: λογότυπο - σφραγίδα για τα ελληνικά προϊόντα.

Καλλιόπη Ψάλτη - Εμπνεύστηκα από τα δύο παιδιά μου
Μια καρδιά με τη γαλανόλευκη σημαία, ένα καραβάκι κι ένα κιονόκρανο από τα αρχικά «GR» διεκδικούν το «εθνόσημο» των ελληνικών προϊόντων που παράγονται και δίνουν προστιθέμενη αξία στη χώρα μας.

Είδα τα δύο παιδιά μου να φτιάχνουν χάρτινα καραβάκια κι από εκεί εμπνεύστηκα για να σχεδιάσω το μικρό καράβι, λέει στο «Εθνος» η Καλλιόπη Ψάλτη που διεκδικεί με το λογότυπό της το σήμα ελληνικότητας των προϊόντων. Η κ. Ψάλτη είναι γραφίστρια κι έχει επαγγελματική εμπειρία 20 ετών. 

Μητέρα δύο παιδιών, η κόρη της 10 ετών και ο γιος της 3,5 χρόνων, μας περιγράφει ότι πηγή έμπνευσης για το καραβάκι που σχεδίασε και πρότεινε στο υπουργείο Ανάπτυξης ήταν η απόπειρα των παιδιών της να φτιάξουν χάρτινο καραβάκι. «Πέρα από αυτό όμως, το καράβι θυμίζει Ελλάδα. 

Σε παραπέμπει σε εμπόριο, ταξίδια, που είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των Ελλήνων και συνεπώς νομίζω ότι σαν σήμα στα προϊόντα δίνει την ελληνική ταυτότητα», σημειώνει η γραφίστρια, η οποία έχει κάνει δική της εταιρεία, την «Art Fly» Ίλιον. 

Η ίδια μας αποκαλύπτει ότι είχε συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και είχε βγει τότε τρίτη. Η κ. Ψάλτη επίσης είχε λάβει μέρος και στον διαγωνισμό για την ταυτότητα των ελληνικών μουσείων.

Εδώ η σχετική ψηφοφορία του Υπουργείου Ανάπτυξης: http://www.mindev.gov.gr/?p=14494