Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου: "Η κρίση σπέρνει το θάνατο"


«Έχω ξοφλήσει τους λογαριασμούς μου με τη ζωή»

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει μόνο στην αύξηση των κερδών έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των ανέργων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων και κατ’ επέκταση τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Τα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής άλλαξαν δραματικά τις συνθήκες ζωής της πλειοψηφίας των συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τα χρέη, σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση και άνθρωποι χωρίς σπίτια. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πίεση που καθημερινά ασκούν οι Τράπεζες και οι σχετικές Ενημερωτικές Εταιρίες.

Τα σημάδια της κρίσης, βέβαια, δεν αποτυπώνονται μόνο στους αριθμούς της οικονομίας αποτυπώνονται και στις ανθρώπινες ζωές. Τα περιστατικά των αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί ραγδαία και καθόλου τυχαία..όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Από το 2009 έως και σήμερα κυμαίνονται πανελλαδικά περίπου στα 4.000.

Άλλη μια συμπολίτης μας που δεν «άντεξε» το βάρος της κρίσης

Η Φρόσω Παπαδήμα, 34χρονών από τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή το βράδυ έδωσε τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, έδινε κι όλους τους αριθμούς των λογαριασμών και των καρτών της για να πληρωθούν. Δυστυχώς, άλλο ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας. Πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία με αυτουργό τις τράπεζες και κυρίως τη μνημονιακή κυβέρνηση.

«Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
  • Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής.
  • Συμμετέχουμε στα δίκτυα Αλληλεγγύης.
  • Κοινωνικοποιούμε τα προβλήματά μας αναζητώντας συλλογικά λύσεις, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, χωρίς σπίτι, ρεύμα, φαγητό.
  • Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο, με σκοπό την ανατροπή του παρόντος πολιτικού σκηνικού που ευθύνεται για τα δεινά μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν άλλο τη ζωή!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΙΛΙΟΥ