Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διευθυντή Ιδιωτικού ΙΕΚ κατεβάζει υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ο Ζενέτος!

Τον διευθυντή του Ιδιωτικού ΙΕΚ "Ιπποκράτειος" κατεβάζει για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο η παράταξη του κ. Ζενέτου!

Ο Δήμαρχος φαίνεται ξέχασε τους αγώνες που κάναμε σαν δημοκρατική παράταξη τα προηγούμενα χρόνια για την μη αναθεώρηση του Άρθρου 16 (είχαμε κάνει και εκδήλωση ως Δήμος Ιλίου, στο δημαρχείο) που εξασφάλιζε ότι η Ανώτερη Παιδεία θα είναι δημόσια και δωρεάν.

Μπορεί το άρθρο 16 να μην αναθεωρήθηκε τελικά τότε, αλλά η νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια αυτά τα χρόνια και μέσω διαφόρων νομοσχεδίων (βλ. σχέδιο "Αθηνά") κατάφερε να ξεπουλήσει την Παιδεία στους Ιδιώτες και παράλληλα να τους προσφέρει γη και ύδωρ, κάνοντας τα πτυχία όχι απλά ισότιμα με των δημοσίων σχολών αλλά και πιο αναγνωρίσιμα, απαξιώνοντας αυτά και παράλληλα και το δημόσιο Πανεπιστήμιο καθώς πολλές ειδικότητες των ΙΙΕΚ φτάνουν στο σημείο να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά των ΤΕΙ.

Γνωρίζουμε ότι στον βωμό της ψηφοθηρίας εν'όψει των δημοτικών εκλογών ο δήμαρχος προφανώς και δεν θα άρει την υποψηφιότητα ενός εκφραστή της Παραπαιδείας. 
(Σημ.: Τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τον γνωρίζουμε γι'αυτό και δεν αναφέρουμε και το όνομά του, όπως και δεν έχουμε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο για κάποια παράνομη δραστηριότητα/συμπεριφορά του, στην ελεύθερη αγορά ζούμε άλλωστε. - Τίθεται θέμα ηθικής απ'τον κ. Δήμαρχο κι όχι απ'τον συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο)

Σε μια άλλη κοινωνία που κάποιοι οραματιζόμαστε η παιδεία θα είναι αποκλειστικά δημόσιο αγαθό που θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους κι όχι εμπόρευμα το οποίο "γεύονται" κυρίως οι προνομιούχοι.


Κ.Δ
Σπουδαστής ΤΕΙ