Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δικαίωση της ΚΕΔΕ: Μη έγκυρη η έρευνα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές!

Μέλη των δημοτικών παρατάξεων του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και της Αλληλέγγυας Πόλης με βάση μιας δημοσκόπησης η οποία αναδημοσιεύεται στο διαδίκτυο από υποστηρικτές της παράταξης: Δημοκρατική Συνεργασία - Νίκος Ζενέτος, μας απέστειλαν την παρακάτω απόφαση:

Μη έγκυρη η έρευνα για τη δημοφιλία 20 δημάρχων δικαίωση της καταγγελίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Προέδρου της, κ. Κώστα Ασκούνη, σχετικά με την δημοσιευθείσα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», την 15.09.13, έρευνα της Κάπα - RESEARCH, για τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.

Η έρευνα παρουσίασε, τους 20 δημοφιλέστερους Δημάρχους και 5 Περιφερειάρχες, αντίστοιχα, όσο και την «αμφισβήτηση εκ θεμελίων του μοντέλου διοίκησης των δήμων και των περιφερειών, αλλά και την καταδίκη του τρόπου διαχείρισης των εξουσιών και του δημοτικού ταμείου από τους δημάρχους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, με τίτλο: «Πολιτικές ανατροπές δείχνουν δήμοι και περιφέρειες».

Το αποτέλεσμα του πορίσματος της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου είναι το παρακάτω:

«Συμπερασματικά, η έρευνα της Κάπα - Research, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στις 15.09.13, δεν πληροί τις προϋποθέσεις μίας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και ειδικότερα τη δημοφιλία των αντίστοιχων Δημάρχων». 

Πρώτο είχε αναδείξει το θέμα της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας, το epoli.gr γράφοντας χαρακτηριστικά, στο Κύριο Θέμα του, την επομένη κιόλας ημέρα της δημοσκόπησης (16.09.13 | 07.53): Η "άλλη" ΑΛΗΘΕΙΑ της έρευνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


* Εδώ βρίσκεται η δημοσκόπηση εκείνη:


Πηγές: Newsbomb.gr , epoli.gr, press-gr.blogspot.com