Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα – Άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου

Λίγες μόνο ώρες μετά από τις εκλογές επιλέχθηκε από τις αρμόδιες αρχές το κλείσιμο της πισίνας του Ιδρύματος Αναπήρων λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών της εξόδων.

Λόγω της έλλειψης δημοτικών κολυμβητηρίων, οι Δήμοι Ιλίου και Αγ. Αναργύρων – Καματερού για χρόνια τώρα χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη πισίνα για τα αθλητικά τους προγράμματα, συμμετέχοντας ο καθένας με ένα μέρος των λειτουργικών της εξόδων.

Η αδυναμία κάλυψης, όμως, των λειτουργικών εξόδων από αυτούς που περηφανεύονται για το πλεόνασμά τους και η ανταλλαγή ευθυνών γι’ αυτή την κατάσταση μεταξύ των δύο Δήμων, δεν αφορά κανέναν και κυρίως δεν αφορά τους συμμετέχοντες στα αθλητικά προγράμματα του δήμου που ξαφνικά βρήκαν την πόρτα τον εγκαταστάσεων κλειστή.

Για τους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα η άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητήριου και η εξασφάλιση μόνιμης και ικανής χρηματοδότησής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, χωρίς ελλείψεις και άλλα προβλήματα.

Η πρόσβαση στην άθληση είναι δικαίωμα όλων μας. Είμαστε απέναντι σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του μαζικού αθλητισμού.