Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης: "Αλληλέγγυα Πόλη" με αφορμή την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Το Νοέμβρη του 1973 οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου όρθωσαν το ανάστημά τους στους φασίστες της Χούντας παλεύοντας για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, αποδεικνύοντας πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ. Σαράντα ένα χρόνια πριν, η νεολαία και ο ελληνικός λαός αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στη δημοκρατία, στη μόρφωση, στην αξιοπρεπή ζωή.

Σήμερα, στα χρόνια των μνημονίων, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων, ο αγώνας για τα αυτονόητα δικαιώματά μας συνεχίζεται. Παράλληλα, όπως τότε έτσι και τώρα, ο αυταρχισμός, η καταστολή και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας αποτελούν καθημερινότητα.

Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση ο λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στο μονόδρομο των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας και στον αυταρχισμό με το οποίο προσπαθούν να μας τις επιβάλλουν.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου παίρνει σάρκα και οστά με τους αγώνες του λαού που με ενότητα και συλλογική δράση, παίρνει τη ζωή του στα χέρια του και παλεύει για μια άλλη κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.


Συμμετέχουμε μαζικά τη Δευτέρα 17/11 στην πορεία του Πολυτεχνείου