Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εκλογές ΑΣΔΑ: Πρόεδρος ο Α.Παχατουρίδης - Αντιπρόεδρος ο Ν.Ζενέτος

Νέος πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας είναι ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Ο κ. Παχατουρίδης έλαβε 9 ψήφους, ενώ πέντε εκλέκτορες ψήφισαν λευκό. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, επίσης με ψήφους 9 και 5 λευκά, τακτικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο προερχόμενος από το ΚΚΕ, πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς με 13 υπέρ και 1 λευκό, ενώ αναπληρωματικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Περιστερίου Αλέξης Σταυρούλιας με 9 υπέρ και 5 λευκά.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας (ΣΥΡΙΖΑ) είχε ζητήσει να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ευρεία σύσκεψη όλων των δημάρχων που οι δήμοι τους είναι μέλη του ΑΣΔΑ ανεξάρτητα αν είναι εκλέκτορες, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

Μετά από αυτό τόσο ο κ. Μπίρμπας όσο και οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης μαζί με τρεις ακόμη δημοτικούς συμβούλους-εκλέκτορες (Γ. Παπαδιάς-Αντιδήμαρχος Χωροταξίας του Δήμου Αιγάλεω, Θ. Σπηλιόπουλος-Χαίδαρι και Γ. Ελαιοτριβάρης-Α. Ανάργυροι-Καματερό) αποχώρησαν.