Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Γεμάτο το νεκροταφείο Ιλίου - Δημιουργείται διαπαραταξιακή επιτροπή για να βρεθεί λύση.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης” για την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου που θα εξετάσει το ζήτημα του νεκροταφείου των Αγίων Θεοδώρων στην οδό Θηβών.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, ανέφερε πως η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο καιρό στο νεκροταφείο της πόλης μας είναι απελπιστική. Υποστήριξε πως δεν υπάρχει καθόλου χώρος για την ταφή των θανόντων συμπολιτών μας, με αποτέλεσμα να γίνονται ταφές ακόμη και στους διαδρόμους του νεκροταφείου. Δήλωσε, επίσης, πως αυτή είναι μια εικόνα που δεν τιμάει καθόλου το Δήμο μας και πως όλες οι παρατάξεις πρέπει να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα ώστε να βρεθεί άμεσα κάποια λύση.
Η “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης” έχει ήδη εκφράσει την θέση της για άμεση απομάκρυνση του νεκροταφείου από το συγκεκριμένο χώρο στην οδό Θηβών και μεταφορά του στη θέση “Γραμμενίτσα”, στον ήδη αγορασμένο χώρο, τμήμα του οποίου ανήκει στον Δήμο Ιλίου και κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών.

Να σημειωθεί ότι τον ίδιο ακριβώς προβληματισμό εξέφρασε για το νεκροταφείο κι η δημοτική παράταξη του Μπάμπη Καούκη, Δημοτική Ισοπολιτεία, δια μέσω του δημοτικού συμβούλου της Γιώργου Κανελλόπουλου, ο οποίος είχε πάρει πρώτα τον λόγο κάνοντας εκτενής αναφορά για το τι συμβαίνει εκεί.