Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"Στοπ" στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας απ'την αρμόδια Υπουργό.


Την ύστατη ώρα αποφεύχθηκε μια σημαντική κοινωνική κρίση, με τους μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων - μεταξύ αυτών και πολλών σπιτιών α' κατοικίας - που θα ξεκινούσαν σήμερα Τετάρτη.

"Στον αέρα" τσίμπησε με αφορμή τους σημερινούς μαζικούς πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας σε λεκανοπέδιο Αττικής, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα, από τράπεζες, το κλίμα που πήγαινε να διαμορφωθεί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και αμέσως μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου σήμανε γενικό συναγερμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - που αυτό το διάστημα έχει σειρά επαφών με τραπεζίτες - και εκδόθηκε ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο καλούνται οι τράπεζες να αναστείλουν τις σημερινές διαδικασίες δικαστικά, μέχρι νεωτέρας.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομίας αναμένεται σήμερα να εκδώσει σχετική οδηγία επί του θέματος, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες εισαγωγής νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να λυθεί το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας διά νόμου.

Η ευαισθησία της υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ήταν δεδομένη, καθώς και προεκλογικά είχε δεσμευτεί σχετικά με το θέμα. Γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ως προς την πλήρη προστασία της α' κατοικίας, ωστόσο τα σχετικά μέτρα μένουν να εξειδικευτούν με νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Ο Ενιαίος Συντονισμός κατά των πλειστηριασμών, καλεί τον κόσμο και σήμερα 4.00μμ - 5.00μμ τους πολίτες, στο Ειρηνοδικείο Ιλίου μέχρι την τελική δικαίωση στους αγώνες του.