Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Είκοσι χιλιάδες μέτρα πρασίνου και πολιτισμού στο δήμο Ιλίου

Σε πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού προτίθεται να μετατρέψει το τεράστιο κτίριο της Εθνικής Εστίας και τον περιβάλλοντα χώρο του η διοίκηση του δήμου Ιλίου, ύστερα από την οριστική παραχώρησή του στο δήμο, από το αρμόδιο τμήμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια κωλυσιεργίας από την κεντρική πολιτεία, αμέτρητες πιέσεις από το δήμαρχο Νίκο Ζενέτο αλλά και η αποφασιστική κίνηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά να παρακάμψει, εν μια νυκτί κάθε γραφειοκρατία, για να αποδοθεί τελικά στους φυσικούς του δικαιούχους…

Ευχαριστήρια επιστολή στον υπουργό Επικρατείας πρόκειται να αποστείλει ο κ. Ζενέτος, μαζί με την πρόταση να αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη του δήμου Ιλίου, για την άμεση και ακαριαία ανταπόκρισή του στην παραχώρηση χρήσης του κτιρίου εμβαδού περίπου 3000 τετραγωνικών μέτρων καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, έκτασης 16 χιλιάδων τετραγωνικών, στο χώρο της Εθνικής Εστίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ζενέτος, αισθάνθηκε την υποχρέωση να απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες στον κ. Παππά διότι, «παρέκαμψε τη γραφειοκρατία και σήμερα βρισκόμαστε με παραχωρημένο το χώρο». Επεσήμανε, επίσης, ότι το αίτημα του δήμου για να πάρει το συγκεκριμένο οίκημα έγινε το 2012, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε καθυστέρηση και ο συγκεκριμένος υπουργός κινήθηκε τάχιστα για να το υλοποιήσει. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο κ. Παππάς αγνόησε ακόμα και τον ίδιο τον κομματικό μηχανισμό της Δυτικής Αθήνας που ήταν αντίθετος στην παραχώρηση!


Παρατάξεις της αντιπολίτευσης: «Θέλετε να κάνετε το καλό παιδί…»

Κάθετα αντίθετοι στην ευχαριστήρια επιστολή προς τον υπουργό Επικρατείας εμφανίστηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (πλην της Συνεργασίας Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης), επικρίνοντας τη διοίκηση για λαϊκισμό.

«Πρόκειται για φτηνό κόλπο και μικροπολιτικό παιχνίδι. Το φέρατε για να κάνετε το καλό παιδί στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο Μπάμπης Καούκης, ο οποίος ζήτησε από το δήμαρχο να τον ευχαριστήσει με όποιο τρόπο θέλει ο ίδιος και όχι μέσω του δημοτικού συμβουλίου και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και πολιτικό τυχοδιωκτισμό.

Εξάλλου και οι άλλες παρατάξεις σημείωσαν ότι δεν μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να συγχαίρει κανέναν για το αυτονόητο και για τη λογική απαίτηση ενός δήμου και ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να κινητοποιείται και να ενεργοποιεί άμεσα τις διαδικασίες. Μάλιστα, η κα Τσίτσου τον παρότρυνε αν θέλει να στείλει προσωπική επιστολή.


Νίκος Ζενέτος: «Είστε μικρόψυχοι και δημιουργείτε κομματικό ζήτημα και μόνο…»

«Έχουμε ανταποκριθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σε όποιον βοήθησε το δήμο μας διαχρονικά. Κάναμε το ίδιο για το Γιώργο Σουφλιά, τον πρώην επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, τη Βάσω Παπανδρέου αλλά και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την υπογραφή της σύμβασης για το Γηροκομείο. Είναι ντροπή να δημιουργείτε κομματικό ζήτημα. Είστε μικρόψυχοι και είναι καλό να μη σας αγκαλιάζουν ασφυκτικά τα κόμματά σας και ο φανατισμός. Παλεύουμε τρία – τέσσερα χρόνια να πάρουμε το χώρο, τώρα βρέθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος «τρύπησε» τη γραφειοκρατία και έλυσε το ζήτημα άμεσα και γρήγορα και εμείς αντιδρούμε γιατί να κάνουμε μια επιστολή και να ευχαριστούμε;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος Ιλίου.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κατά της παραχώρησης είχαν ταχθεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Αθήνας, «μέχρι και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής αλλά ο κ. Παππάς δεν υπολόγισε κανέναν για αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να τον ευχαριστήσω δημόσια. Κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι στρέφομαι σε κομματικές παρατάξεις. Το μόνο που νοιάζει τη δική μας παράταξη είναι τα συμφέροντα των πολιτών και του δήμου Ιλίου και όχι οι κομματικές αντιλήψεις του καθενός».


Πηγή: Δυτική Όχθη