Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Μπάμπη Καούκη για το δημοψήφισμα, υπέρ του ΝΑΙ


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Ιλίου Μπάμπης Καούκης έκανε την εξής δήλωση, σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου:

<< Το δημοψήφισμα είναι καθοριστικό και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εάν βγούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το όχι που θέλουν να επιβάλουν κάποιοι στις 5 Ιουλίου, για το Δήμο Ιλίου θα σημαίνει το εξής:

Πάγωμα του έργου ΄΄Αγωγός Όμβριων Υδάτων Οδού Καλπακίου΄΄ το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.


Πάγωμα της δια πλάτυνσης Θηβών από Αγ.Νικολάου έως Λ.Φυλής, το οποίο εκτελείται από τη Περιφέρεια και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.


Πάγωμα του έργου Ρέματος Εσχατιάς το οποίο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.


Πάγωμα όλων των έργων που εκτελούνται στο Δήμο μας, δηλαδή αναπλάσεις πλατειών, γηπέδων, πεζοδρομίων κ.λ.π. που συγχρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά κονδύλια.


Πάγωμα των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, που είναι ενταγμένες σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως βοήθεια στο σπίτι, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό ιατρείο, φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με προγράμματα ΕΣΠΑ, κοινωφελή εργασία και άλλα πολλά.


Με το που θα σταματήσει λοιπόν η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για όλα τα πιο πάνω, αυτόματα θα έχουμε και αύξηση της ανεργίας, αφού όλοι όσοι απασχολούνται σε αυτά τα έργα και τις δομές θα σταματήσουν να πληρώνονται.


Επίσης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ το πολυδύναμο βιοκλιματικό κέντρο (έργο της Περιφέρειας αφού είναι με τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων)


Δεν πρόκειται να έρθει ποτέ το ΜΕΤΡΟ στο Ίλιον και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από όλα αυτά που έχουμε υποβάλλει για έγκριση στη Περιφέρεια.>>


Λέμε λοιπόν ΝΑΙ στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια να ανακτήσουμε συλλογικά όσα έχουμε κατακτήσει και λέμε ΝΑΙ στην ελπίδα για έναν ισχυρό και ευρωπαϊκό Δήμο Ιλίου.