Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ακόμα πιο ισχυροί οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης του Δήμου Ιλίου με τον Παλαιστινιακό λαό


Οι ισχυρές σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ Δήμου Ιλίου και Παλαιστινιακού λαού αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, με τη λήψη απόφασης μετονομασίας οδού στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου σε οδό Ιεριχούς, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi.


Ο Πρέσβης χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ιεριχούς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την έμπρακτη και διαρκή συμπαράσταση του Δήμου Ιλίου στον λαό της Παλαιστίνης.


Η επιλογή της ονομασίας είναι συμβολική και απόρροια της αδελφοποίησης του Δήμου Ιλίου με την πόλη της Ιεριχούς το 1999, η οποία αποτελεί την πρώτη στο πλαίσιο των στοχευμένων αδελφοποιήσεων του Δήμου με άλλες πόλεις.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά την τοποθέτησή του, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Δήμου Ιλίου στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, καταθέτοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό του για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας οι οποίοι «στέκονται αδύναμοι να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία» όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνοντας ότι «σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, να ζήσουν ελεύθεροι στη δική τους πατρίδα, είμαστε μαζί τους. Νιώθουμε κι εμείς “Παλαιστίνιοι”. Βρισκόμαστε δίπλα τους.»

Στη συνέχεια τόνισε ότι με αποφάσεις και ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ιλίου έχει κατ’ επανάληψη στηρίξει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού και ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά: «Ενώνουμε τη φωνή μας υπέρ της ειρήνης και λέμε με όλη μας τη δύναμη σταματήστε τον πόλεμο, σταματήστε τη δολοφονία αμάχων, σταματήστε τον φαύλο κύκλο του αίματος. Η βία μόνο βία φέρνει. Η επικράτηση της ειρήνης με την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος είναι η μόνη λύση.»