Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

«Άγρια» διαδικτυακή κόντρα Γ. Χαραλαμπόπουλου - Κ. Κάβουρα με φόντο το Πάρκο Τρίτση! (Pics)


«Άγρια» διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Αντιδημάρχου Ιλίου Γιάννη Χαραλαμπόπουλου και του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικού συμβούλου Κώστα Κάβουρα ξέσπασε σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης με αφορμή την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο Τρίτση.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου στο προσωπικό του προφίλ για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή γύρω από την λίμνη, (υπάγεται στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου του Υπουργείου Περιβάλλοντος) με αποτέλεσμα την αντίδραση του Κώστα Κάβουρα, με τον δεύτερο να τον καταγγέλλει στο προφίλ του για διαγραφή σχολίων του.

Δείτε την επίμαχη ανάρτηση καθώς και τους σχετικούς διαλόγους:



Η ανάρτηση του Κώστα Κάβουρα και η απάντηση του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου:

«Με τη γνωστή δημοκρατικότητα που διακατέχει τη διοίκηση Ζενέτου, ο Γιαννης Χαραλαμπόπουλος (αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής) διαγράφει τα σχόλια μου επειδή του χαλάνε το εργάκι που ήθελε να παίξει.
Αφού έχετε δίκιο κ. Χαραλαμπόπουλε, τι ακριβώς φοβάστε και τα διαγράφετε; Δεν σας καταλαβαίνω.
Κοινοποιώ τη συνομιλία μας για να τη δει ο κόσμος:
Γιαννης Χαραλαμπόπουλος
Επισκεφθηκα στις 19/9/18το μεγαλυτερο περιβαλλοντικο παρκο της χωρας ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στο Ιλιον Η εικονες μιλανε μονες τους πληρη απαξιωση και εγκαταλειψη. Σιγουρα οποιος το επισκεφθει θα νοιωσει μεγαλη θλιψη και αποηγοητευση .Αραγε γιατι ?Ανικανότητά? σκοπιμοτητα?

***
Kostas Kavouras 
Προφανώς Γιάννη μου, σε πήγαν στο σημείο σαν σε απαγωγή: με τα μάτια δεμένα. Διαφορετικά θα έβλεπες και μια σειρά από άλλα πράγματα όπως:

- Την αντικατάσταση των παλαιών καλαθιών και την προσθήκη νέων.
- Την τοποθέτηση νέων παγκακιών και πάγκων πικ-νικ.
- Την αντικατάσταση σημαντικού μέρους των υποδομών ηλεκτροφωτισμού με φωτοβολταϊκά συστήματα.
- Την αξιοποίηση και σύντομα την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων του πάρκου.
- Την ανακαίνιση του Θεάτρου.
- Την ανακαίνιση του χώρου που φιλοξενείται η Κιβωτός των Σπόρων που μετά από χρόνια είναι ξανά προσβάσιμη στο κοινό.
- Τα δέντρα και τους θάμνους που πλέον συντηρούνται.
- Την πύκνωση του πράσινου μετά τις δενδροφυτεύσεις που έγιναν με την συμμετοχή πολιτών.
- Την επισκευή του συστήματος πυρόσβεσης του πάρκου.
- Την επαναλειτουργία του ναϋδρίου του Αϊ-Παύλου.
Επίσης Γιάννη, αν δεν είχες κλειστά μάτια και αυτιά, θα είχες την ευκαιρία να ενημερωθείς για τα γενόμενα στο πάρκο και πιθανά να γνώριζες ότι πλέον:
- Το πάρκο έχει χρηματοδότηση μετά από χρόνια.
- Ο φορέας είναι σε θέση να πληρώνει τα λειτουργικά του έξοδα (ρεύμα, νερό, κλπ).
- Οι εργαζόμενοι του πάρκου πληρώνονται.
- Υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Ιδρύεται Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Δυστυχώς, όμως αυτά δεν τα βλέπεις.
Βλέπεις μονάχα το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης νερού στις λίμνες, ένα διαχρονικό πρόβλημα για το οποίο δρομολογείται λύση με μεγάλης κλίμακας έργο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και το ΙΓΜΕ.
Τέλος, αγαπητέ Γιάννη, αν σε απασχολούσε πραγματικά η σωτηρία του πάρκου και των δημόσιων χώρων στο δήμο μας και όχι τα λαϊκίστικα «πυροτεχνήματα» θα είχες την ευκαιρία να κρίνεις και το έργο της διοίκησης του Δήμου και θα έβλεπες ότι αυτή:
- αρνήθηκε να συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης και να συμβάλει στην προσπάθεια ανάταξης του πάρκου.
- απαγόρευσε στην υπηρεσία να στέλνει τα σκουπιδιάρικα για να συλλέξουν τα σκουπίδια από τους πράσινους κάδους του πάρκου.
- εδώ και καιρό έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου παραπληροφόρησης και δυσφήμισης του πάρκου στους πολίτες.
- διεκδικεί ελεύθερους χώρους πρασίνου για τη λειτουργία τους ως πάρκινγκ και άλλου είδους ασύμβατες χρήσεις.
Λύσε λοιπόν τα ματάκια σου και ξαναπήγαινε μια βόλτα σήμερα.
Καλή σου μέρα.
***
Γιαννης Χαραλαμπόπουλος 
Δεν περιμενα απο εσενα να γραψεις κατι διαφορετικο ειμαστε ολοι μας γνωστης διευθυνσης και κατοικιας. Ειναι λυπηρο να μιλας παντα ως εκπροσωπος της κυβερνησης και στην προκειμενη περιπτωση ως εκπροσωπος του φορεα.Εγω εκανα αναφορα σε αυτο που βλεπει ο καθε επισκεπτης του παρκου στο συγκεκριμενο σημειο .
Για του λογου το αληθες παρακαλω τους αναγνωστες της αναρτησης μου να επισκεφθουν τωρα το παρκο (τις λιμνες ,τα καναλια) και θα δουν του λογου το αληθες. Σε οτι αφορα για την συμμετοχη του Δημου Ιλιου στο φορεα διαχειρισης διαφωνουσαμε και διαφωνουμε ριζικα διοτι ως απλα μελη το μονο που θα μπορουσαμε να κανουμε θα ηταν να σηκωνουμε το χερακι μας .Και το παρκο θα ηταν σε αυτη την ασχημη κατασταση και θα ειμαστε καθημερινα απολογουμενοι για κατι που δεν θα ειχαμε καμια ευθυνη.Σε οτι αφορα τα χρηματα ας ειναι καλα η τοπικη αυτοδιοικηση.Μια συμβουλη η πορωση δεν ειναι καλος οιωνος.Προσβλεπω μελλοντικά στην ...."βοήθειά σου" !!!

***
Kostas Kavouras 
Επειδή είμαι γνωστής διεύθυνσης και κατοικίας έγραψα τα παραπάνω. Γιατί επισκέπτομαι το πάρκο για να κάνω δενδροφύτευση μαζί με τους συμπολίτες μου, την στιγμή που εσείς έχετε σηκώσει τα χέρια ψηλά και παραμένετε αμέτοχοι σε μια μεγάλη προσπάθεια ανάταξής του.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ασχολείσαι αποκλειστικά με το συγκεκριμένο σημείο χωρίς να αναδεικνύεις καμία άλλη προσπάθεια από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα, μόνο ως υπονόμευση μπορεί να θεωρηθεί.
Επίσης, το να παραδέχεσαι δημόσια ότι αποποιείσαι κάθε ευθύνη στην πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά και χρειαστεί να απολογηθείς ενώ κατέχεις δημόσιο αξίωμα, δεν σε τιμάει ιδιαίτερα.
Τέλος, δεν μιλάω καθόλου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ή του φορέα. Μιλάω ως εκπρόσωπος μιας παράταξης που διεκδικεί τη διοίκηση του δήμου και οφείλω να μιλάω με βάση την συνολική εικόνα και όχι με ότι με βολεύει κατά περίπτωση.
Σας έχω πει πολλές φορές: Η στάση σας αναφορικά με το πάρκο ήταν και είναι επικίνδυνη. Το Πάρκο είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας κι αντί να βοηθάτε για την ανάταξή του, έχετε σηκώσει τα χέρια ψηλά και παραμένετε αμέτοχοι.
Δικαίωμά σας, αλλά ο καθένας, Γιάννη μου, κρίνεται και γι΄αυτά που κάνει και γι΄αυτά που δεν κάνει. Και πίστεψέ με η κρίση για την απραξία σας θα είναι αμείλικτη όταν έρθει η ώρα.
Κατά τα λοιπά αρκεί η παραπάνω απάντησή μου.»



Το τελευταίο σχόλιο του Κ. Κάβουρα φέρεται να ενόχλησε τον Γ. Χαραλαμπόπουλο με αποτέλεσμα να του το διαγράψει και να αναρτήσει το εξής σχόλιο (δημοσιεύεται αυτούσιο):


Γιαννης Χαραλαμπόπουλος: «Δεν επιθυμω συνεχεια διαλογου μαζι σου γιατι την ευθυνη για την εικονα του παρκου την εχουν αλλοι και οχι εσυ.Δεν σου αρμοζει ο ρολος του απολογητη.Καλη σου ημερα.»