Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η σπάνια περίπτωση του Εli που γεννήθηκε χωρίς μύτη

O Eli Thompson γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου στην Αλαμπάμα. Όταν λίγο μετά τη γέννα οι γιατροί τον παρέδωσαν στην μητέρα, εκείνη συνειδητοποίησε πως ο γιος της δεν είχε μύτη. Ο μικρός μεταφέρθηκε αμέσως σε άλλο νοσοκομείο για να γίνει η διάγνωση. Είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που συναντάται μια φορά στα 197.000.000 παιδιά και στα ιατρικά χρονικά έχει καταγραφεί μόνο 43 φορές.


Ο μικρός αν και δεν είχε καθόλου ρινική δίοδο, άρχισε αμέσως μετά τη γέννησή του να αναπνέει από το στόμα. Μόλις έγινε 5 ημερών υπεβλήθη σε τραχειοτομή προκειμένου να διευκολυνθεί η αναπνοή του. Ωστόσο η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να κάνει θόρυβο όταν κλαίει και η μητέρα του πρέπει συνεχώς να τον κοιτά για να καταλάβει τις ανάγκες του. Αυτή η κατάσταση του προκαλεί και προβλήματα σίτισης, αλλά η μητέρα του έχει ήδη επικοινωνήσει με ειδικούς και ανθρώπους που είχαν το ίδιο πρόβλημα. Η ίδια τον λατρεύει και όπως αναφέρει θα περιμένει να μεγαλώσει ο γιος της για να αποφασίσουν μαζί αν θα υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση.


Την ιστορία του μικρού Eli ανέδειξε το Βuzzfeed και όπως αναφέρεται ο μικρός μπορεί να ζήσει και να μεγαλώσει φυσιολογικά. Ωστόσο για τα επόμενα χρόνια ο μικρός έχει μπροστά του πολλά χειρουργεία και αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η ιστορία δημοσιοποιείται: Όσοι λοιπόν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε στην σελίδα που δημιούργησαν οι φίλοι της οικογένειας http://www.gofundme.com/o4eeqo.


Πριν από δύο μέρες, ο Εli επέστρεψε σπίτι του μετά τον πρώτο γύρο χειρουργείων...


Πηγή: www.lifo.gr