Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ενημέρωση- καταγγελία απ'την θεατρική ομάδα: "Ονειροβάτες"

Σας ενημερώνουμε ότι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου αρνήθηκε να μας παραχωρήσει το θέατρο "Μ.Μερκούρη" στις 26 Απριλίου, ημέρα Σαββάτο, ημερομηνία την οποία, μαζί με την 27η, Κυριακή, ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ έγκρισης του αιτήματός μας (αρ.πρωτ.13/2).

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου ισχυρίστηκε ότι... έχει άλλο σημειωματάριο ο ίδιος και άλλο η άμεσα υφισταμένη του αρμοδία υπάλληλος και ότι ο ίδιος στο δικό του "καρνέ" είχε δώσει την ημερομηνία αυτή σε άλλο τοπικό σύλλογο!!!΄

Ενα μήνα μετά την νόμιμη καθ΄όλα παραχώρηση σε μας της ημερομηνίας και ένα μήνα πριν από την παράσταση ανακαλύπτει το "λάθος" και απαιτεί να το πληρώσουμε εμείς μεταφέροντας την παράστασή μας στις 28 Απριλίου. Του τονίσαμε ότι δεν μπορεί να πληρώνουμε εμείς τέτοια "λάθη" και ότι οι υποχρεώσεις των μελών μας δεν επέτρεπαν παράσταση στις 28. Του τονίσαμε ότι έχουμε ήδη κυκλοφορήσει προσκλήσεις και αφίσα και έχουμε αναρτήσει την πρόσκληση στην ιστοσελίδα μας. Δεν επείσθη. 

Η απαίτησή του αυτή, η άρνησή του να σεβαστεί τη νόμιμη διαδικασία και να αναλάβει ο ίδιος το κόστος του "λάθους" των ...διπλών καρνέ μας αναγκάζει να ματαιώσουμε και τις δύο παραστάσεις μας του Απριλίου. Διότι είναι αδύνατο μια ανεξάρτητη ομάδα να αντέξει τη σπατάλη χρήματος και κόπου που απαιτεί η προετοιμασία (μεταφορά,στήσιμο, γενική δοκιμή)για μία και μόνον παράσταση.

Θεωρούμε τη συμπεριφορά αυτή απολύτως ενδεικτική της ποιότητας των αντιλήψεων που επικρατούν στο Πολιτιστικό Κέντρο σχετικά με το σεβασμό των διαδικασιών,των θεσμών και των ονείρων των προσώπων. 

Έτσι περιοριζόμαστε στις παραστάσεις του Μαϊου στο "Μ. Μερκούρη".

Είναι,όμως, πιθανότατο να παίξουμε στις ημερομηνίες που μας αρπάχτηκαν στο Μενίδι ή στον Κορυδαλλό. Οι άνθρωποι εκεί φάνηκαν πολύ πρόθυμοι να συνεργαστούν τις μέρες αυτές μαζί μας.

 Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.