Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Συνελήφθησαν για φοροδιαφυγή δύο συνιδιοκτήτες γυμναστηρίου


Δύο συνιδιοκτήτες γυμναστηρίου, ηλικίας 46 και 44 ετών, συνελήφθησαν στο Ίλιον από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ για το α' τρίμηνο του 2013 ενώ για τα υπόλοιπα τρίμηνα δεν την είχαν υποβάλει καθόλου, αποφεύγοντας την απόδοση ΦΠΑ ύψους περίπου 51.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις 5.130 ευρώ.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών έκανε έλεγχο στην επιχείρηση στο Ίλιον στα φορολογικά βιβλία και στοιχεία, μεταξύ των οποίων το βιβλίο εσόδων-εξόδων και το βιβλίο πελατών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, «η δήλωση ΦΠΑ που είχε υποβάλει η εταιρεία για το α' τρίμηνο του έτους 2013 περιείχε μηδενικά ποσά, ενώ οι δηλώσεις β', γ' και δ' τριμήνου δεν είχαν υποβληθεί. Παράλληλα, από τα εκδοθέντα παραστατικά και το βιβλίο εσόδων-εξόδων της επιχείρησης διαφάνηκε ότι οι δύο ημεδαποί είχαν αποφύγει την απόδοση ΦΠΑ ύψους  50.877,75 ευρώ».

Επιπλέον, «από τη διασταύρωση των εκδοθέντων παραστατικών με τα υπάρχοντα προγράμματα - συνδρομές γυμναστηρίου, που παρείχε η εταιρεία εντός του 2013, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση 109 αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, με αποτέλεσμα η καθαρή αξία συναλλαγών για την οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό να ανέρχεται στις 5.131,66 ευρώ».

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί η αρμόδια Εφορία για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΗΜΑ"