Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Eπίθεση σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε βενζινάδικο στο Ίλιον, κατά την διάρκεια ελέγχου για νοθεία υγρών καυσίμων.

Το πρατήριο υγρών καυσίμων που έγινε η επίθεση στην διάρκεια ελέγχου για νοθευμένη αντλία.
Επίθεση δέχθηκαν σήμερα το πρωί τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής που διενεργούσαν ελέγχους στο Ιλιον, για την εφαρμογή των διατάξεων περί Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και λοιπούς Μετρολογικούς Ελέγχους. 

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στις 11.30, τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής διενεργούσαν ελέγχους για την εφαρμογή των διατάξεων περί Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και λοιπούς Μετρολογικούς Ελέγχους. Όταν μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της οδού Ιδομενέως στο Ίλιον, προκειμένου να εφαρμόσουν τα αναφερόμενα το με αρ. πρωτ. έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στο πρατήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. 

Αμέσως εκλήθη η Άμεση Δράση και το ΕΚΑΒ, για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. 

Να σημειωθεί ότι η Άμεση Δράση εκλήθη στις 12.58 και στις 13.35 δεν είχε φθάσει στον τόπο του συμβάντος, λόγω κίνησης, όπως ενημέρωσε.

Την εγκληματική επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Αρχή, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής ήταν άμεση τόσο προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών όσο και προς τις αστυνομικές αρχές. 

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών και ζήτησε να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για τη σύλληψη και τη δίωξη των υπευθύνων της επίθεσης ενώ επικοινώνησε και με τα οικεία αστυνομικά τμήματα. 

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου μετέβη άμεσα στο σημείο της επίθεσης  και μετέπειτα στο Αστυνομικό τμήμα Ιλίου, προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν και να συνδράμει τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας Δυτικής Αθήνας για περαιτέρω καταθέσεις.
Η Ανιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κάβουρα στο Α.Τ.Ιλίου.
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής υπογραμμίζει την κατηγορηματική βούλησή της να πατάξει τη διαφθορά και να συνδράμει τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, τα οποία πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και υποσκάπτουν τη λειτουργία των θεσμών της Πολιτείας.