Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ
17/12/2014

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο εγείρει την αντίδραση των δικηγόρων και των δικαστικών επιμελητών, ωθεί τον ήδη εξαθλιωμένο λαό του τόπου μας, από μια κυβέρνηση πλασματικής πλειοψηφίας, σε τελική εξόντωση, παραβιάζοντας ακόμα και την βασική αρχή του Συντάγματος που καθιερώνει και υποχρεώνει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΚΗ.

Η απόφαση τους αυτή, για ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από τα καθήκοντα τους, είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, καθώς οι μαχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί επισημαίνουν τον κίνδυνο που επέρχεται, εστιάζουν στο ότι, για πρώτη φορά, δεν διεκδικούν μόνο τα εργασιακά τους δικαιώματα και τονίζουν τα εξής σημεία:

• Θα επιτρέπει δίκες χωρίς μάρτυρες με συνέπεια την αύξηση λανθασμένων δικαστικών αποφάσεων καθότι θα βασίζονται σε γραπτές μαρτυρίες, στερώντας τον αντίλογο.
• Θα εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα των τραπεζών εις βάρος του δημοσίου, ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων στην διεκδίκηση των οφειλών.
• Αποτρέπει την προσφυγή στην δικαιοσύνη λόγω αυξημένου κόστους παραβόλων.
• Επιτρέπει στις τράπεζες να καταγγείλουν προς πλειστηριασμό το σύνολο των δανείων ενός οφειλέτη βάση μόνο ενός μη εξυπηρετούμενου δανείου.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, οι συμμετέχοντες στην συνέλευση του ειρηνοδικείου Ιλίου, που για 14 εβδομάδες συνεχίζουμε να αποτρέπουμε όλους τους πλειστηριασμούς, μαχόμενοι ενάντια στην τραπεζική χούντα των ξένων συμφερόντων που μας επιβάλλεται, χαιρετίζουμε τους μαχόμενους δικαστικούς λειτουργούς, αποδεχόμαστε το κάλεσμα τους να πλαισιώσουμε τον αγώνα τους και ζητούμε:

• Την έμπρακτη, δια ζώσης συμπαράσταση τους στον αγώνα μας στο ειρηνοδικείο, συνεπώς τους καλούμε να έρθουν κοντά μας και να μας ενημερώσουν λεπτομερώς, ταυτόχρονα δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

• Με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιλίου (21/11/2014) και αυτή της Πετρούπολης (10/12/2014), οι δημοτικές αρχές να υποστηρίξουν αυτό το ψήφισμα και να το διαδώσουν με κάθε τρόπο, αρχίζοντας με την αποστολή του στους συλλόγους των συμβολαιογράφων ζητώντας την συμμετοχή τους στην αποχή των δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών, να αποσταλεί με απόφαση εφαρμογής στην Περιφέρεια, στα πολιτικά Κόμματα-Κινήματα, στην «κυβέρνηση» και να εκδοθούν δελτία τύπου στα ΜΜΕ όπως και να διανεμηθεί προς ενημέρωση των δημοτών μέσω του δημοτικού εντύπου.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

• Για πραγματική δικαιοσύνη, ανεξάρτητη από τα μεγάλα συμφέροντα, το κράτος και τους δανειστές-δυνάστες.

• Για εθνικοποίηση των τραπεζών και λειτουργία τους ως πραγματικά εργαλεία ανάπτυξης στα χέρια του λαού.

• Ενάντια στην στάση της κατοχικής κυβέρνησης απέναντι στον Νίκο Ρωμανό και στους χιλιάδες αυτοκτονημένους/δολοφονημένους Έλληνες πολίτες, που δείχνει την αδίστακτη διάθεση τους να βάψουν τα χέρια τους με αίμα προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία.

• για συνεχή προτροπή για αντίσταση του λαού έως την τελική ανατροπή, και επιμένουμε στο ότι κάθε δοσιλογική ψήφος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σβήνει και τα τελευταία ψήγματα της δημοκρατίας που μας έχουν απομείνει, και συνεπώς επιβάλλει ενεργοποίηση του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος, στην προσπάθεια να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και την πατρίδα μας.