Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Δ.Κουτσούμπας: «Καπιταλιστική η νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας στους εργαζόμενους απηύθυνε ο ΓΓ του ΚΚΕ, στην ομιλία του στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον. Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση-δεύτερη φορά αριστερά, θα υλοποιήσει τα πιο βάρβαρα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ντόπιων και των ξένων συμφερόντων.
» Δυο διαφορετικοί κόσμοι βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση: Από τη μία ο κόσμος της δουλειάς, που με τα χέρια και το μυαλό του παράγει τα πάντα και από την άλλη ο κόσμος των εκμεταλλευτών, μία χούφτα παράσιτα που καρπώνονται τη δουλειά, τον ιδρώτα, τους κόπους και τα βάσανα εκατομμυρίων. Αυτή η αντίθεση εκδηλώνεται και σήμερα και διατρέχει την Ιστορία» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Επισημαίνοντας ότι το μοναδικά νέο και ρεαλιστικό σήμερα, είναι να πάρει ο λαός την εξουσία, αναφέρθηκε στην συνέχεια στο «σάπισμα μέχρι το μεδούλι» του καπιταλισμού, που αντανακλάται και στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπερασπίζονται, και τόνισε ότι η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση χιλιάδων νέων, μπορούν να γίνουν αγώνας εναντίον του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποκτώντας δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα και στην ταξική πάλη.
Σε ότι αφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πιάνοντας το νήμα, από εκεί ακριβώς που το άφησε προεκλογικά, στέλνει στην λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου. Ανέφερε ότι η «νέα Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα της ολιγαρχίας, «και το κατεστημένο είναι η εξουσία τους απ” την οποία στηρίζεται και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ «αν πότε- πότε του κάνουν κριτική, αυτή είναι για να μην καθυστερεί τις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις, την υλοποίηση δηλαδή, των αντιλαϊκών μέτρων» .
Απαντώντας στην ερώτηση «που εφαρμόζεται η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ«, υπερασπίστηκε την σοσιαλιστική οικοδόμηση κατά τον 20ο αιώνα, υπογραμμίζοντας ότι έλυσε βασικά προβλήματα για την εργατική τάξη και τον λαό, τα οποία ο καπιταλισμός αδυνατεί να επιλύσει στη διάρκεια άνω των 4 αιώνων κυριαρχίας του και τόνισε «μπορούμε σήμερα, αξιοποιώντας την πείρα από την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, να πούμε: Η πρόταση του ΚΚΕ μπορεί να υλοποιηθεί, να πάρει σάρκα και οστά στην Ελλάδα του σήμερα και αυτή μπορεί να είναι πραγματικά η νέα Ελλάδα».
Ο ΓΓ του ΚΚΕ επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση για τις προτάσεις της προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και για την ετοιμότητα της να αποδεχθεί το αίτημα των ΗΠΑ για στάθμευση με επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου να αποκτήσει μερίδιο από το μοίρασμα των αγορών, από τη ληστεία δηλαδή που γίνεται σε βάρος των λαών».
Επικαλούμενος την καταγεγραμμένη ιστορική εμπειρία, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι «καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε μαζί» .

Πηγή: ΕΡΤ