Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην “Ομπρέλα”


Συνεχίζεται και για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης”, καθώς οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι μεγάλες με τον αριθμό των προσφύγων να αυξάνεται καθημερινά.
Οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων έχουν αυξηθεί στους τρεις, αφού μετά το Ελαιώνα και το Ελληνικό, προστέθηκε και το ΠΑΛΑΙ στο Γαλάτσι, που μεταφέρθηκαν 1250 πρόσφυγες, ενώ συνεχώς καταφθάνουν εκεί και νέοι.
Συνεπώς υπάρχει τεράστια ανάγκη για κουβέρτεςsleeping bag και σκηνές, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για άλλα ρούχα, καθώς έχει καλυφθεί ο αναγκαίος αριθμός που χρειαζόταν. Συνεχής είναι, επίσης, η ανάγκη για φάρμακατρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που τα χρειάζονται μεγαλώνει συνεχώς.
Οι πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν στη προσπάθεια αυτή, μπορούν καθημερινά, να φέρνουν τα παραπάνω είδη στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού «Ομπρέλα», που βρίσκεται στην οδό Μενελάου 90, στο Ίλιον, κατά τις πρωινές (10πμ – 2μμ) αλλά και τις απογευματινές ώρες (6μμ – 9μμ).