Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ιδρυση νέου Τμήματος AHEPA στο Ιλιον

Στο χώρο του Πύργου Βασιλίσσης (ΠΥ.ΒΑ. «Κτήμα Σερπιέρη») έγινε πρόσφατα η επίσημη ίδρυση του Τμήματος AHEPA Ιλίου.
Το νέο Τμήμα έλαβε τον αύξοντα αριθμό 37 και απαρτίζεται από 15 νέα αξιόλογα μέλη.
Η επίσημη ίδρυση και η υποδοχή των νέων μελών έγινε παρουσία του νέου Κυβερνήτη (για την περίοδο 2018 – 2019) κ. Ευστάθιου Κεφαλίδη και σύσσωμου του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA Hellas.
Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην Κυβερνήτης της AHEPA Hellas κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης και ο τ. Yπατος Κυβερνήτης της AHEPA Νέας Υόρκης κ. Peter Baltis.
Το Ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Τμήματος AHEPA Ιλίου, απαρτίζεται από τους: Δρα Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πρόεδρο), κ. Ιωάννη Μακρή, Επιχειρηματία (Αντιπρόεδρο), κ. Ευάγγελο Κατσίκη, Δικηγόρο (Γραμματέα) και κ. Ιωάννη Κολλητήρη, Επιχειρηματία (Ταμία).
Τους παρευρισκόμενους προσφώνησε ο Κυβερνήτης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο οποίος καλωσόρισε τα νέα μέλη, στη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια της AHEPA, ενώ στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος του νέου Τμήματος Ιλίου, Δρ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε για την ίδρυση του Τμήματος και βεβαίωσε την αφοσίωση όλων των μελών του, στις πατροπαράδοτες αξίες και ιδανικά της Οργάνωσης.
Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας (District 25 – AHEPA Hellas), συνεδρίασε στο χώρο του Πύργου Βασιλίσσης, εγκαινιάζοντας τη δράση του ως νέο διοικητικό σώμα της Περιφέρειας, για την περίοδο 2018 – 2019. Μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Κυβερνήτης της AHEPA Hellas κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, απένειμε την πλακέτα με τον τίτλο του «AHEPA of the YEAR 2018», στον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, κ. Αντώνιο Γιαννικουρή.
Είναι αξιοσημείωτο, ότι η ίδρυση του Τμήματος AHEPA Ιλίου και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας (District 25 – AHEPA Hellas), πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία των Αθηνών, το οποίο συνδέεται με την αφετηρία του νέου ελληνικού κράτους. Ο «Πύργος Βασιλίσσης» ήταν η πρώτη θερινή κατοικία του Οθωνα και της Αμαλίας, όπου διατηρείται μέχρι σήμερα ο μικρός πύργος, που ανοικοδόμησε εκεί ο περίφημος Γάλλος αρχιτέκτονας Florimond Boulanger.