Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Κ. Κάβουρας: Αφήστε για αλλού τα κροκοδείλια δάκρυα κ. Ζενέτο


Δήλωση του επικεφαλής της Αλληλέγγυας Πόλης και δημοτικού συμβούλου Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, σχετικά με την κινδυνολογία του Δημάρχου Ιλίου Ν. Ζενέτου, για τα ακίνητα των δήμων:

Άκουσα, σε ραδιοφωνική εκπομπή, τον Δήμαρχο Ιλίου, Ν. Ζενέτο, να «αγωνιά» για την τύχη των ακινήτων των δήμων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Ο κ. Ζενέτος, πιστός στην γραμμή της ακατάσχετης κινδυνολογίας και καταστροφολογίας που ακολουθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια, αδυνατώντας να παρουσιάσει οποιαδήποτε θετική σκέψη ή πρόταση για τον Δήμο μας, έκανε λόγο για «εκχώρηση» και «εκποίηση» δημόσιων χώρων, νοσοκομείων, πλατειών, πάρκων, δημοτικών κτιρίων κτλ.
Θα ήταν μάταιο να παραπέμψουμε τον κ. Ζενέτο στα όσα διευκρινίζουν αναλυτικά για το θέμα με ανακοινώσεις τους τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού. Θα ήταν μάταιο να του επισημάνουμε ότι από τα «ακίνητα» που μεταβιβάζονται στο ΕΕΣΥΠ εξαιρούνται όσα τελούν νομίμως υπό την κυριότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Νομικών Προσώπων Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου, των ΔΕΚΟ, των ασφαλιστικών ταμείων κτλ. Θα ήταν επίσης μάταιο να εξηγήσουμε στον κ. Ζενέτο γιατί φυσικά και εξαιρούνται από την απόφαση αιγιαλοί, παραλίες, δασικές εκτάσεις, πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι, πάρκα κτλ. οτιδήποτε δηλαδή είναι κοινόχρηστο. Άλλωστε ο στόχος του κ. Ζενέτου ήταν εξαρχής η δημιουργία φθηνών, πολύ φθηνών εντυπώσεων.
Ο κ. Ζενέτος όμως κάνει και κάτι άλλο: επιλέγει για ακόμη μία φορά να κινδυνολογήσει σχετικά με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η οποιαδήποτε αναφορά του κ. Δημάρχου τα τελευταία χρόνια σε θέματα του Πάρκου, από τότε που οι αγώνες των κατοίκων ναυάγησαν τα σχέδιά του για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου, είναι για να το δυσφημεί και να το συκοφαντεί. Λες και δεν αντιλαμβάνεται ότι το Πάρκο είναι ο «πνεύμονας» των κατοίκων και της πόλης μας. Και όλα αυτά χάριν μικροκομματικών συμφερόντων. Μήπως και καταφέρει να αναστήσει το κομματικό του ακροατήριο που «δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών του».
Κ. Ζενέτο μην ανησυχείτε. Το Πάρκο δεν εκποιείται. Ούτε οι πλατείες, ούτε τα πεζοδρόμια, ούτε τα νοσοκομεία, ούτε η περιουσία των ΟΤΑ. Αυτά συνέβαιναν επί ημερών του παλαιού «κραταιού» δικομματισμού, ξέρετε εσείς από αυτά. Σήμερα, υπάρχει αυτό που λέγεται «δημόσιο συμφέρον» και κάποιοι έχουν επιλέξει αυτό να το υπερασπιστούν. Κοιτάξτε λοιπόν να χύσετε αλλού τα κροκοδείλια δάκρυα σας και πάψτε να παραπληροφορείτε συνειδητά τους πολίτες του Ιλίου.