Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Έναρξη συνεργασίας Μητροπολιτικού Πάρκου Α.Τρίτσης με το Takis Foundation


Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνης Τρίτσης με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Takis Foundation.

Οι δύο φορείς που βρίσκονται σε απόσταση 5 λεπτών μεταξύ τους (2 χλμ.) αποτελούν ιδανικό προορισμό για μικρούς και μεγάλους. Προάγουν τόσο τον πολιτισμό όσο και το σεβασμό και την αγάπη στη φύση και στο περιβάλλον.

Το Ίδρυμα Τάκις αποτελεί την κοιτίδα του καλλιτεχνικού και ερευνητικού έργου του Tάκι, ο οποίος είναι ο σπουδαιότερος εν ζωή Έλληνας γλύπτης. Οι κύριοι χώροι του Ιδρύματος είναι το μουσείο, το "θέατρο", οι κήποι και το ατελιέ του καλλιτέχνη, οι οποίοι κοσμούνται από χαρακτηριστικά έργα όλων των περιόδων της καλλιτεχνικής του πορείας αλλά και από έργα φίλων του Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το Ίδρυμα έχοντας ως σκοπό την έρευνα, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης και επιστήμης, διοργανώνει και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, εκθέσεις και λοιπές εκδηλώσεις που έχουν άμεση σχέση με τους σκοπούς αυτούς.