Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αλληλέγγυα Πόλη: «15η Οκτώβρη: Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο Ίλιον» (Photos)

Εικόνες που δεν μας τιμούν ως πολίτες απέστειλε η Δημοτική Παράταξη: Αλληλέγγυα Πόλη από το Ίλιον

«Η δημοτική αρχή να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και να σκύψει πάνω από τα τόσο σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα», αναφέρει στο δελτίο τύπου της.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Η 15η Οκτώβρη κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα αναφοράς στο Λευκό Μπαστούνι που στηρίζει, οδηγεί και ανοίγει το δρόμο στα τυφλά άτομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης.
Μια τυπική, ολιγόλεπτη βόλτα στο κέντρο της πόλης μας – διότι δεν συναντά κανείς πολλά σημεία με τις χαρακτηριστικές ειδικές κίτρινες λωρίδες διάβασης για τυφλούς στις υπόλοιπες γειτονιές του Ιλίου – θα φανερώσει στον κάθε ένα, αυτό που δυστυχώς συμβαίνει: αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα αντικείμενα πολλές φορές να φράζουν τις διαβάσεις για τους τυφλούς, οι ειδικές ράμπες για τους ΑμεΑ συμπολίτες μας και για τους γονείς με τα βρεφικά καρότσια είναι επίσης πολύ συχνά φραγμένες από οχήματα οδηγών που δεν δείχνουν να πολυενδιαφέρονται για τη μεγάλη δυσκολία που προκαλούν στους συμπολίτες μας, ακόμη και το ασύνδετο και ελλιπές δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο του Ιλίου, βρίσκεται και αυτό συχνά πυκνά να έχει καταληφθεί από παρκαρισμένα οχήματα.
Όλες αυτές βεβαίως δεν είναι καινούργιες καταστάσεις. Μιλάμε για παθογένειες που τείνουν να χρονίσουν, μιλάμε για εικόνες που σίγουρα δεν μας τιμούν ως πολίτες. Είναι αδιανόητο εν έτει 2018 κάποιοι να «οδηγούν», με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές, συμπολίτες μας στον κοινωνικό αποκλεισμό, να τους εξαναγκάζουν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, επειδή εκεί έξω στα μη ελεύθερα πεζοδρόμια και στις κατειλημμένες ειδικές διαβάσεις για τυφλούς, κινδυνεύει στην κυριολεξία η σωματική τους ακεραιότητα.
Εξίσου εξοργιστική είναι και η αδιαφορία που δείχνει η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία, παρότι το πρόβλημα είναι έντονο και εμφανές, δεν δείχνει να συγκινείται ιδιαίτερα ώστε να ασχοληθεί μαζί του. Αλήθεια, πόσο τιμά την σημερινή δημοτική αρχή να βγαίνει και να δηλώνει ότι «ο δήμος μας είναι καθαρός και νοικοκυρεμένος», την στιγμή που υπάρχουν πολλά και σοβαρά ζητήματα για τους ΑμεΑ συμπολίτες μας στους δρόμους του Ιλίου; Πιστεύει ο κ. Δήμαρχος ότι όλα αυτά θα λυθούν δια μαγείας ή θεωρεί ότι είναι ανάξια να ασχοληθεί κανείς μαζί τους;
Και να σκεφτεί κανείς ότι στην περιοχή μας, στον δήμο μας, δίπλα μας, βρίσκεται και το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων. Ένας λόγος παραπάνω για να είχαν λυθεί τέτοιου είδους ζητήματα προ πολλού, ένας λόγος παραπάνω ο δήμος να αποτελούσε πρότυπο λειτουργίας πάνω σε τέτοια ζητήματα για όλους τους δήμους της χώρας. Αλλά που;