Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Με επίκεντρο την ασφάλεια των επισκεπτών το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» προχωρά σε μια σειρά εργασιών ξεκινώντας από την επιθεώρηση και αποκατάσταση του πυροσβεστικού συστήματος, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, σταδιακής αντικατάστασης του εξοπλισμού, αλλά και αισθητικών παρεμβάσεων.


Φωτισμός 

Όσον αφορά στον φωτισμό των χώρων του πάρκου, έχουν εγκριθεί οι όροι της τριμερούς Προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Φορέα Διαχείρισης, τον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας) και την Περιφέρεια Αττικής, με χρηματοδότηση της οποίας θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση 150 περίπου φωτοβολταϊκών σωμάτων, τα οποία θα φωταγωγήσουν όλο το πάρκο. Παράλληλα, ελέγχονται και συντηρούνται όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στους χώρους του πάρκου, όπου στο παρελθόν υπήρξε κακοδιαχείριση με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. 


Μέτρα πυρόσβεσης 

Το σοβαρό θέμα της πυροσβεστικής ασφάλειας των πολιτών που επισκέπτονται το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί μία από τις προτεραιότητες. Έτσι, ήδη γίνεται σταδιακή αποκατάσταση του πυροσβεστικού δικτύου. Μάλιστα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες στα 2/3 του πυροσβεστικού δικτύου του Πάρκου με τα δυο βασικά αντλιοστάσια να λειτουργούν (το πρώτο είναι έτοιμο, το δεύτερο αποκαθίσταται, ενώ υπάρχει σχέδιο να προχωρήσουν οι εργασίες και στο τρίτο αντλιοστάσιο), με αποτέλεσμα την συνολική «θωράκιση» του πάρκου στο θέμα της πυρασφάλειας.


Αισθητικές παρεμβάσεις 

Ο καθαρισμός στα μονοπάτια και τις διαδρομές στο Πάρκο γίνεται σε καθημερινή βάση, ενώ έχουν τοποθετηθεί καινούργια παγκάκια, τραπέζια και πάγκοι με στόχο την πλήρη αντικατάσταση του εξοπλισμού του Πάρκου. Στο μεταξύ, αλλάζουν όψη και βάφονται εκ νέου οι είσοδοι που έχουν να βαφτούν χρόνια, αλλά και μεταλλικές κατασκευές. 

Υπενθυμίζεται ότι το πάρκο φυλάσσεται καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ και με περιπολίες από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.