Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ίλιον: Βράβευση νεαρού δότη μυελού των οστών από τον Νίκο Ζενέτο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή, από εκείνες που σπάνια συναντώνται στα πολιτικά πράγματα ενός τόπου, έζησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου, όπου με πρωτοβουλία του δημάρχου Νίκου Ζενέτου βραβεύτηκε ένα νεαρό μέλος της τοπικής κοινωνίας για την κίνησή του να γίνει δότης μυελού των οστών.


Ο Δήμος Ιλίου τίμησε με το μετάλλιο της πόλης τα αδέλφια Διονύση και Δημήτρη Γιαννάκη, καθώς ο Διονύσης έγινε δότης μυελού των οστών για τον αδελφό του Δημήτρη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.  Η συγκίνηση διαπέρασε κάθε σημείο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, όταν ο Δήμαρχος παρέδωσε το μετάλλιο στο μικρό Διονύση, για λογαριασμό και του αδελφού του και έσφιξε θερμά το χέρι του πατέρα τους.
«Είναι μια πράξη ανθρωπιάς που αναζητά μιμητές. Που μας διδάσκει ότι μπορούμε να δώσουμε ζωή στο συνάνθρωπο, αρκεί να προσπαθήσουμε. Ως Δήμος έχουμε απευθυνθεί σε αρμόδιους φορείς για τέτοιου είδους προσφορές» τόνισε ο κ. Ζενέτος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην οικογένεια: «Θα θέλαμε να σας τιμήσουμε για την πράξη σας και ευχόμαστε να βρει μιμητές».
Ιδιαίτερα συγκινητικά και θερμά, για τη βοήθεια που πρόσφερε από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Ζενέτος στην οικογένεια Γιαννάκη, ήταν και τα λόγια του Παντελή Πατακιά, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δημοτική Ισοπολιτεία
«Η ανταπόκρισή σας κ. Ζενέτο από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση. Είσαστε πραγματικά δήμαρχος όλης της πόλης. Αν και βρισκόμαστε σε διαφορετικά πολιτικά στρατόπεδα, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι η αξία του ανθρώπου φαίνεται από τον αντίπαλο. Εμείς σήμερα σας τιμούμε για αυτό που κάνατε στην πόλη και σε αυτή την οικογένεια» υπογράμμισε ο κ. Πατακιάς και χαρακτήρισε το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ιλίου, πρότυπο για όλη τη χώρα.