Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία: Επικίνδυνη παιδική χαρά δήμου Ιλίου

φωτό αρχείου

Με την παρούσα επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας όσον αφορά την πιστοποιημένη κατά τ'άλλα παιδική χαρά του δήμου, Ο.Τ. 1157α - Πωγωνίου, Γριμπόβου, Πετραλώνων.


Συγκεκριμένα η παιδική χαρά προσελκύει αρκετά παιδιά με τους κηδεμόνες τους οι οποίοι με θλίψη διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά μας. Αρχικά είχε ελλειπή φωτισμό, μετά πολλά διορθώθηκε... όμως για να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού αφαιρέθηκε από τον χώρο η μικρή τσουλήθρα η οποία δεν τοποθετήθηκε ξανά. Στον χώρο υπάρχει ακόμα μια τσουλήθρα η οποία έχει μεγαλύτερο ύψος (1.50 μ ) και έχει μεγάλα σκαλιά η οποία κανονικά είναι για τα μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να ανέβουν και μόνα τους (δηλαδή τεσσάρων ετών και άνω).. όμως όπως καταλαβαίνετε επειδή δεν υπάρχει άλλη τσουλήθρα τα μικρά παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών θέλουν να ανέβουν και αυτά με αποτέλεσμα ακόμη και η προσπάθεια που κάνουν μαζί με τους κηδεμόνες τους να το καθιστά πολύ επικίνδυνο. Είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα χτυπήσει ένα μικρό παιδάκι πράγμα που θέλουμε να αποτρέψουμε.


θα ήθελα να σας παρακαλέσω εκ μέρους όλων των κηδεμόνων καί παιδιών που καθημερινά επισκεπτόμαστε την παιδική χαρά ,να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της εικόνας της παιδικής χαράς.


Συγκεκριμένα ζητάμε να επιστρέψει η μικρή τσουλήθρα 'η σε διαφορετική περίπτωση να αλλαχθούν τα σκαλιά της μεγάλης τζουληθρας ώστε να γίνουν λιγότερο επικίνδυνα 'η και ακόμη να αφαιρεθεί τελείως από το χώρο η μεγάλη τζουληθρα. Γνωρίζουμε όλοι μας πόσο σημαντικοί είναι οι κανόνες ασφαλείας και θα πρέπει να τηρούνται στο μέγιστο δυνατόν για την αποφύγει ατυχήματος, ποσό μάλλον όταν αφορά παιδιά!


Ακόμη θα ήθελα να γίνει γνωστό ακόμη ένα αίτημα, για την ίδια παιδική χαρά , υπήρχαν τρία μεγάλα δέντρα με ύψος πάνω από 4μ. Τον περασμένο Ιούλιο όταν ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος από παιδιά ένα από τα δέντρα παρατηρήσαμε ότι είχε κλίση, ειδοποιήσαμε το αρμόδιο τμήμα όμως μας διαβεβαίωσαν ότι τό δέντρο δεν πέφτει... μετά από μια εβδομάδα το δέντρο έπεσε !!! και μάλιστα έπεσε πάνω στις βρεφικές κούνιες οι οποίες αντικαταστάθηκαν αμέσως. Ευτυχώς η πτώση του δέντρου έγινε στις 9:00 το πρωί και δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη την ώρα. Τέλος Σεπτεμβρίου όταν φυσούσε δυνατός αέρας έπεσε και το δεύτερο δέντρο πάλι μέσα στην παιδική χαρά για ακόμη μια φορά δεν υπήρχαν παιδιά !!! Τώρα όπως καταλαβαίνετε έχει μείνει το τρίτο δέντρο για πόσο καιρό ακόμη θα είναι όρθιο και αν γίνει το μοιραίο θα είμαστε πάλι τόσο τυχεροί ώστε να μην γίνουν τραυματισμοί και δυστυχήματα ??


Την παραπάνω επιστολή αποστέλλουμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, με σκοπό τη άμεση έκβαση λύσης των παραπάνω αιτημάτων. Θα πιέσουμε με όποιο μέσω μπορούμε ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές και φωτογραφικό υλικό πού θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες εφόσον υπάρξει αδιαφορία από μεριά του δήμου.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Λαβίδα Χ.