Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Διακομματική επιστημονική ομάδα από πρόσωπα κύρους υποστηρίζει το έργο της κίνησης “Ίλιον Με Άλλα Μάτια”

Η διακομματική επιστημονική ομάδα του ” Ίλιον Με Άλλα Μάτια”

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Προβληματισμού Ενεργών Πολιτών “Ίλιον Με Άλλα Μάτια” επιδιώκοντας ανοίγματα σε προσπάθειες που αφορούν τοπικές ανάγκες, χωρίς να αρέσκεται σε πολιτικές περιχαράκωσης και εσωστρέφειας θέτει ως ζητούμενο την δημιουργία γόνιμων διαλόγων και κοινωνικών συμμαχιών που μπορούν να αναβαθμίσουν την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής. Η Κίνηση μας δεν προέκυψε ξαφνικά ως πυροτέχνημα, αλλά είναι το αποτέλεσμα χρόνιων διαδικασιών και διεργασιών μέσα από χώρους ενασχόλησης με ανθρωπιστικές και κοινωνικές ανάγκες ανθρώπων στο Ίλιον, με κεντρικό στόχο την αντιμετώπιση του αποκλεισμού. Η Κίνηση “Ίλιον Με Άλλα Μάτια” ήταν το φυσικό αποτέλεσμα μιας χρόνιας τριβής και επαφής με τα προβλήματα και τα αιτήματα πολιτών και πληθυσμιακών ομάδων. Η επαφή με τον κόσμο του Ιλίου και τις ανάγκες της καθημερινότητας, δε μπορούσε παρά να μας οδηγήσει στη συγκρότηση μιας ομάδας υποστηρικτών, αποτελούμενης από πρόσωπα κύρους που γνωρίζουν το Ίλιον αλλά δε ζουν σε αυτό, και όμως έρχονται να συμπληρώσουν τις προσπάθειες, τον αγώνα, τις προτάσεις και τις ιδέες των ενεργών πολιτών που αποτελούμε την ανεξάρτητη κίνηση «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε κοστολογημένα, τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά το πρόγραμμα διοίκησης ενός πιο ανθρωποκεντρικού και αποκεντρωμένου, σύγχρονου Δήμου Ιλίου.

Ως τώρα, στο κάλεσμα της κίνησης μας και του Επικεφαλής Βαγγέλη Αυγουλά, έχουν ανταποκριθεί και δουλεύουν αφιλοκερδώς και εντατικά, με βάση τις δικές σας απόψεις, ανάγκες, ιδέες και προβλήματα οι:

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Φιλόλογος, Δημοσιογράφος , Συγγραφέας και Πρώην βουλευτής ( ΝΔ 2004). Σήμερα, για δεύτερη τετραετία, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων.

Βασίλης Χαλακατεβάκης

Ηθοποιός με εμπειρία στην Οργάνωση και παραγωγή θεατρικών και μουσικών παραστάσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Γιάννης Ζουγανέλης

Μουσικός, ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής, αρχιτέκτων και δάσκαλος! Είναι επίσης, από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ορχηστρικής μουσικής που έργα του έχουν κυκλοφορήσει σ’ όλο τον κόσμο. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων», της ΕΜΣΕ (Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας και του ΣΕΗ (Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών). Συμπαραστάτης του αναπηρικού κινήματος με πλούσια εθελοντική δράση, μεταξύ άλλων.

Ιωάννα Σκόνδρα

Απόφοιτος του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου

Απόστολος Σίνης

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που εξειδικεύτηκε στο δημόσιο δίκαιο με μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια Σχολή. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και δικηγορεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο.

Γεωργία Μπούρη

Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης έχει μεταπτυχιακό στο «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει αποκτήσει το Post Graduate Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Strathclyde Glasgow. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία.

Παναγιώτης Σπ. Παπαχρόνης

Ο οποίος δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στην Αθήνα στους τομείς της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών , ενώ επί 5 έτη διετέλεσε Γενικός Διευθυντής μεγάλης εταιρείας του χώρου. Διατελεί σήμερα Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τρίπολης. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τρίπολης από το 2014.

Μιχάλης Κυπραίος

Στέλεχος της Επιτελικής Μονάδας ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Μ. Κυπραίος έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Από το 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΑΑ ΑΕ και μέλος της ομάδας έργου του προγράμματος «Αναδιοργάνωση και Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού. Απλούστευση και Προτυποποίηση Διαδικασιών Λειτουργίας ΟΤΑ».

Πρόκειται για μια διακομματική επιστημονική ομάδα από πρόσωπα κύρους, καταξιωμένους στο χώρο τους, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με στόχο την υποστήριξη του έργου, των πρωτοβουλιών και των προτάσεων της ανεξάρτητης κίνησης προβληματισμού ενεργών πολιτών «Ίλιον Με Άλλα Μάτια».

Ελάτε και εσείς κοντά μας, ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και καταθέστε την εμπειρία σας, τις ιδέες, τις απόψεις, τα προβλήματα και τις προτάσεις σας για ένα καλύτερο Ίλιον Αύριο!

ΙΛΙΟΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ