Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

«Φάμπρικα» με πλαστά σύμφωνα συμβίωσης αποκάλυψαν οι υπηρεσίες του Δήμου Ιλίου (Video)

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρώτο από τα ζευγάρια ένας τσιγγάνος και ένας Αλβανός υπήκοος πέρασε το κατώφλι του ληξιαρχείου, ζητώντας να καταχωρηθεί το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν συνάψει σε συμβολαιογράφο της Αθήνας. Λίγη ώρα αργότερα, στο δημαρχείο εμφανίστηκε μια τσιγγάνα, η οποία είχε επίσης συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με Αλβανό υπήκοο, στο ίδιο συμβολαιογραφείο.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά τις δυο συμβολαιογραφικές πράξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου διαπίστωσε ότι ως διεύθυνση κατοικίας ¨των ζευγαριών δηλωνόταν η διεύθυνση του δημαρχείου! Αμέσως ενημέρωσε τους προϊσταμένους του και όλο το τμήμα τέθηκε σε συναγερμό για να εξακριβωθεί τι συνέβαινε. Όταν λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκαν δυο ακόμα ομόφυλα ζευγάρια για να καταχωρήσουν αντίστοιχα σύμφωνα συμβίωσης από την ίδια συμβολαιογράφο (με διευθύνσεις στο Ίλιον που η μια αντιστοιχούσε σε υποκατάστημα τράπεζας και η άλλη σε ψεύτικη κατοικία), οι υπάλληλοι κατάλαβαν ότι βρίσκονταν ενώπιον ενός κυκλώματος πλαστών εγγράφων, μέσα από τα οποία νομιμοποιούνταν άδειες παραμονής των αλλοδαπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, 4 ακόμα ζευγάρια επιχείρησαν να καταχωρήσουν συμβολαιογραφικές πράξεις με τον ίδιο, καθόλα νόμιμο, τρόπο ενώ στο τελευταίο – έχοντας πλέον πλήρη βεβαιότητα για την κομπίνα – ζητήθηκαν επιπλέον χαρτιά και μισθωτήρια συμβόλαια, τα οποία ποτέ δεν προσκόμισαν. Όταν η νομική υπηρεσία του Δήμου είχε όλες τις αποδείξεις για τη «φάμπρικα» που είχε στηθεί στη διάθεσή της, έστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα, όπου και διαπιστώθηκε η απάτη.

Μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και την ΕΤ1 ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος τόνισε ότι το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται από το γεγονός ότι και οι τέσσερις περιπτώσεις που καταχωρήθηκαν αρχικά, προέρχονταν από την ίδια συμβολαιογράφο. Ο ίδιος εξέφρασε άγνοια για την έκταση της απάτης, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι θα έχει συμβεί και σε άλλους Δήμους.