Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής (Π.Ε. Δυτικής Αθήνας) σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Άστρους και Τεγέας

Σε ελάχιστη απόσταση από τρία σχολεία του Περιστερίου (36ο Δημοτικό, 14ο Γυμνάσιο και 11ο Ενιαίο Λύκειο), την παιδική χαρά του Ιλίου, την πλατεία που συναθροίζονται και παίζουν μικρά παιδιά, αλλά και σε διπλανό κτήριο που προορίζεται για παιδικό σταθμό με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, σε κτίριο επί των οδών Άστρους 13 και Τεγέας, στο Ο.Τ 525 του Δήμου Ιλίου.
Η αντίθεση στο προφανές ατόπημα είναι γενικευμένη. Οι δύο όμοροι Δήμοι Περιστερίου και Ιλίου, με ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών τους Συμβουλίων, η Περιφέρεια Αττικής, δια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα, οι φορείς των δήμων, οι επιτροπές των κατοίκων και οι ίδιοι οι κάτοικοι (έχουν ήδη συλλεγεί περισσότερες από 600 υπογραφές) συγκλίνουν στα κοινό συμπέρασμα ότι η ολοκλήρωση και λειτουργία της παραπάνω κεραίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και μάλιστα ευαίσθητων ηλικιακά ομάδων, όπως τα βρέφη και τα μικρά παιδιά που θα φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό, ή τους μαθητές των σχολείων που προαναφέρονται.
Το έλλογο ερώτημα που προκύπτει είναι, πως κάποιοι ειδικοί και ιθύνοντες επέλεξαν τη θέση αυτή για να στήσουν κεραία. Δεν υπάρχει άλλη καταλληλότερη θέση; Θεωρούμε ότι ήταν μια βεβιασμένη ενέργεια, που δεν υπολογίστηκε το κοινωνικό κόστος.
Ζητάμε την οριστική παύση των εργασιών εγκατάστασης και λειτουργίας της παραπάνω κεραίας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών των σχολείων της περιοχής και των μικρών παιδιών που πρόκειται να φοιτήσουν στον παιδικό σταθμό. Στο αίτημα μας αυτό θα επιμείνουμε με όλα τα νόμιμα μέσα.
* Με το κείμενο είναι σύμφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια Περιστερίου και Ιλίου, δια των ομόφωνων ψηφισμάτων τους.